Gode nyheter: juli

...

Kaisa Ytterhaug
Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.
Email: ykaisa@hotmail.com
Publisert: 02.07.2018

Engasjement vekkes på sosiale medier

25. mai delte flere av mine venner uavhengig av hverandre i sin Facebookfeed et absurd bilde og en tekst av den kjente engelske naturfotografen, sir David Attenborough. Fotoet var av en stork dekket av plast over hele kroppen, det så ut som den hadde tredd hodet inn i en gjennomsiktig pose vi handler frukt i, og kun nebbet og beina var plastfrie. Fotoet var kreditert National Geographic. Attenborough skrev (fritt oversatt): «Om et eneste foto fullstendig kan illustrere den skaden menneskene påfører naturen … Vær så snill og tenk før du kjøper noe i plast, trenger du det? Hvis du gjør det, så kast det forsvarlig. Hvor hen jeg går nå, om det er i fjellene, over heiene eller langs kysten, ligger det plast overalt. Regjeringen har ikke peiling, når de tenker å handle, er det for sent, de vil forby våtservietter og bomullspinner innen de neste tjue årene!!!! Det er opp til oss forbrukere å handle nå, nok er nok, plast vil ødelegge verden og dyrelivet. (…) Vær snill og del.» Og over to hundre tusen mennesker over hele verden delte hans post på Facebook i løpet av den første uken, og over fem tusen kommenterte. Slik minner vi hverandre, ideelt sett, på å ta mer hensyn. Når mennesker som har innflytelse på oss, hever stemmen, som Attenborough, gjennom sin livslange dedikasjon til verdens mangfoldige dyreliv, stopper vi opp og lytter.

Også Bloomberg Philanthropies er med i We Are Still In


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
[wpdevart_facebook_comment curent_url="https://www.nytid.no/gode-nyheter-juli/" order_type="social" title_text="Kommentarer" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="3" ]

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.