Gode nyheter: august

...

Kaisa Ytterhaug
Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.
Email: ykaisa@hotmail.com
Publisert: 01.08.2018

National Geographic: «Planet eller plast?»

Tidsskriftet National Geographics nye kampanje heter «Planet or Plastic?» og vil spre kunnskap til oss forbrukere om å redusere bruken av engangsplast. Dette inkluderer magasinet selv. Tidsskriftet har tatt en viktig beslutning, skriver redaktør Susan Goldberg: Magasinet sendes nå innpakket i papir til abonnenter i USA, England og India. Slik kan tidsskriftet spare miljøet for 2,5 millioner engangsposer i plast hver måned. National Geographic står altså for svimlende tall alene, og da kan man tenke seg hvor mange millioner plastposer som er i omløp hver eneste måned med alle redaksjoner som fremdeles sender ut tidsskrifter på denne måten. National Geographic oppfordrer sine partnere til å slutte med alle forsendelser i plast innen 2019. Mer informasjon om deres egne strategier, så vel som innholdet i kampanjen, kan leses på deres nettside.

Butikker dropper engangsgrillen

Mange av våre lesere vil allerede ha oppdaget at flere butikker har sluttet å selge engangsgriller. Framtiden i våre hender omtalte dette på sine nettsider i juni. Leder Anja Bakken Riise skriver: «Spar, Joker og Nærbutikken stanset salget av slike engangsgriller nå i mai. Coop, Meny, Kiwi og Rema 1000 burde følge etter. Vi oppfordrer alle butikkjedene til å fjerne engangsgriller fra vareutvalget – permanent. Sats heller på bærbare flerbruksgriller.» Når denne avisen går i trykken kjenner ikke Ny Tid til om andre butikker allerede har fulgt etter, men det håper vi de har. Butikker lever godt av oss kunder og av de valg vi tar. Det er svært positivt at ledelsen i kjeder tar gode valg på vegne av miljøet. Og det er viktig at vi alle er bevisst på hva vi velger å bruke pengene på. 

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
[wpdevart_facebook_comment curent_url="https://www.nytid.no/gode-nyheter-august/" order_type="social" title_text="Kommentarer" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="3" ]

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.