Gode nyheter: august

...

Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.
Email: ykaisa@hotmail.com
Publisert: 2018-08-01

National Geographic: «Planet eller plast?»

Tidsskriftet National Geographics nye kampanje heter «Planet or Plastic?» og vil spre kunnskap til oss forbrukere om å redusere bruken av engangsplast. Dette inkluderer magasinet selv. Tidsskriftet har tatt en viktig beslutning, skriver redaktør Susan Goldberg: Magasinet sendes nå innpakket i papir til abonnenter i USA, England og India. Slik kan tidsskriftet spare miljøet for 2,5 millioner engangsposer i plast hver måned. National Geographic står altså for svimlende tall alene, og da kan man tenke seg hvor mange millioner plastposer som er i omløp hver eneste måned med alle redaksjoner som fremdeles sender ut tidsskrifter på denne måten. National Geographic oppfordrer sine partnere til å slutte med alle forsendelser i plast innen 2019. Mer informasjon om deres egne strategier, så vel som innholdet i kampanjen, kan leses på deres nettside.

Butikker dropper engangsgrillen

Mange av våre lesere vil allerede ha oppdaget at flere butikker har sluttet å selge engangsgriller. Framtiden i våre hender omtalte dette på sine nettsider i juni. Leder Anja Bakken Riise skriver: «Spar, Joker og Nærbutikken stanset salget av slike engangsgriller nå i mai. Coop, Meny, Kiwi og Rema 1000 burde følge etter. Vi oppfordrer alle butikkjedene til å fjerne engangsgriller fra vareutvalget – permanent. Sats heller på bærbare flerbruksgriller.» Når denne avisen går i trykken kjenner ikke Ny Tid til om andre butikker allerede har fulgt etter, men det håper vi de har. Butikker lever godt av oss kunder og av de valg vi tar. Det er svært positivt at ledelsen i kjeder tar gode valg på vegne av miljøet. Og det er viktig at vi alle er bevisst på hva vi velger å bruke pengene på. 

Obos tar grønne valg

Foto: OBOS

I løpet av 2018 vil til sammen 7400 kvadratmeter tak i Oslo være dekket av solceller, leser vi på Obos’ hjemmeside. Et prøveprosjekt er i gang med solcellepaneler på Tveita senter, Manglerud senter, …

Kjære leser. Du har lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?

Abonnement halvår kr 450

Legg igjen et innlegg

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.