Global nedkjølingsalarmisme

KALDERE TIDER: Glem global oppvarming. CO2 påvirker ikke temperaturen på Jorden. Rundt 2030 kan det med redusert solaktivitet tvert imot bli kaldere.

Iril Kolle
Kolle er redaksjonssjef i Ny Tid.
Email: iril@nytid.no
Publisert: 08.10.2019
           The Rise and Fall of The Carbon Dioxide Theory of Climate Change
Forfatter: Rex J Fleming
Springer, USA

Amerikanske dr. Rex J. Fleming skriver at det er en større trussel enn global oppvarming om klimaforandringene gir oss en ny kuldeperiode. Til forskjell fra den opphetede klimadebatten vil mer CO2, ikke mindre, være nødvendig i kommende mulige kaldere tider.

Fleming – som har 50 års forskning bak seg – var tilhenger av global oppvarming-teorien, men forlot folden og ble klimarealist. Vi kan også kalle ham for «nedkjølingsalarmist». Som matematiker med en doktorgrad i meteorologi og tittelen «Atmospheric scientist» var han ansatt ved NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) i USA. Han har mottatt flere utmerkelser for sitt arbeid og har hatt en lang rekke verv relatert til klima og meteorologi. I 2005 startet han konsulentfirmaet Global Aerospace med målinger av vanndamp på kommersielle fly.

I år 300 var det varmere globalt enn i dag.

Sentralt i hans forrige bok, Exposure (2012), var poenget om at den globale oppvarmingen var reell, men at CO2 ikke var årsaken. Flemings nye bok hevder fortsatt at CO2 ikke kan forklare klimaendringene, men at naturlige variasjoner og solens aktivitet er årsaken til temperatur- og klimaforandringer.

Istidene og CO2

Boken åpner med en gjennomgang av vitenskapelige oppdagelser og universet – som Gud skapte, ifølge Fleming – og dets ekspansjon. Deretter gjennomgår han historiske hendelser, målinger og forskning fra istidene og fram til dagens klimadebatt. Det kan ikke bevises at CO2 er årsaken til klimaforandringene, insisterer Fleming.

Som eksempel viser Fleming til istidene og CO2-konsentrasjonen i hver enkelt istid, der det ikke er noen korrelasjon mellom CO2-nivåene. Prøver av iskjerner har gitt 420 000 år med data fra Antarktis som indikerer at temperaturforandringene kom først, langt senere så man endringer i CO2. Hans påstand bekreftes blant annet av en fransk studie som viste at CO2-endringer først fant sted 200–800 år etter issmeltinger.¹

Ny Tid i julegave

I kryogen-istiden (for 850–635 millioner år siden) var CO2-konsentrasjonen 100 ganger høyere enn dagens målinger. I varmere perioder var solens magnetiske felt kraftigere eller Jordens albedo (refleksjonsevne) redusert – igjen uten korrelasjon mellom CO2 og Jordens overflatetemperaturer. En økning i temperaturen skyldes andre forhold.

Atmosfæren er «et kaotisk system og ikke nøyaktig forutsigbart», skriver Fleming. Det er naturlige og vanskelig forutsigbare variasjoner som observeres, ikke CO2-skapte forandringer.


… OBS. teksten fortsetter …
Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.