Gjensyn med kulturrevolusjonen

Spenninger øker og tårer felles mens vi følger unge kinesiske skuespillere når de blir trent som Mao Zedongs rødegardister og gjenopplever den kinesiske kulturrevolusjonen.

Willemien w. Sanders
Sanders er kritiker, bosatt i Rotterdam.
Email: willemienwsanders@gmail.com
Publisert: 02.07.2018
In Character

Tracy Dong (Kina)

Hva er den beste måten å si noe om historien på? Eller; Hvordan kan vi faktisk lære noe av fortiden? La oss være enige om at konvensjonelle dokumentarfilmer kanskje ikke er svaret. Samtidig er disse spørsmålene verken ukjente for dokumentarister eller skapere av fiksjonsfilm.

Tracy Dong hadde til hensikt å lage en dokumentarfilm om samtidige kinesiske skuespillere. Dette opplyser åpningsteksten om, men tilfeldigvis endte hun opp med en gjenoppleving av tiden under Mao Zedongs kulturrevolusjon. Dong forklarer de uforutsette hendelsene som utspiller seg under opptakene som «sjarmen ved å lage dokumentarfilm».

Uten idealer

In Character forteller historien om en gruppe skuespillere som er valgt ut til å spille rødegardister. De er rekruttert av regissøren Ye Jin, til en ny film om ungdomstiden hans på sekstitallet. Han har planlagt å lage en poetisk film fremfor en realistisk, og det virker som han nærer romantiske følelser for denne forferdelige perioden i Kinas nyere historie. Han husker et land med en sterk lederskikkelse og mektige, heroiske sanger.

Hva er den beste måten å si noe om historien på?


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer