Bestill høstutgaven her

Gjelden som løper løpsk

Det er interessant hvilken psykologi som rår i verdensøkonomien for tiden. I Vesten har vi nå finansielt belånt realverdiene 25 ganger. Dette er et pyramidespill som til slutt vil måtte ryke. Naiviteten som nå viser seg er ikke akkurat blant visse statlige sentralbanker eller private finansinstitusjoner, men heller hos dem som til slutt må betale regningen.

Sentralbanker trykker penger for å stimulere økonomien – i dag gjøres dette med et tastetrykk (se forsidesaken). Men om noen ber om pengene sine – vil bare 5–10 prosents tilbaketrekning av  innskudd i bankene pga av bankenes egen opplåning – få bankene til å rase sammen innen de kjeder og nettverk de opererer med seg imellom. Dette er eksempelvis Hellas’ regjering klar over; derfor foreslo de nylig å sette opp en begrensning på uttak fra bankene, og ba også  folk om å gi fra seg deler av sparepengene sine – så bankene ikke . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Truls Liehttp:/www.moderntimes.review/truls-lie
Ansvarlig redaktør i Ny Tid. Se tidligere artikler av Lie i Le Monde diplomatique (2003–2013) og Morgenbladet (1993-2003) Se også en del videoarbeid av Lie her.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte