Gi meg en Misterkonkurranse!

På tide med likestilling ved Kvinnedagen 8. mars: La oss få flere skjønnhetskonkurranser for menn.

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).
[kvinnedag] I 1978 ble Eva Fjeldstad kåret til Miss Trondheim. I overskriftene stod hun omtalt som «Miss Rebell», fordi hun i forbindelse med utdelingen holdt en tale om at missekåringer er enormt kvinnediskriminerende. I dag, 30 år senere, hevder mange at kvinnekampen har kommet så langt at diverse menn føler seg neglisjert og satt utenfor.

En arena der menn helt klart er satt noe til side, er jo nettopp i skjønnhetsbransjen og missekonkurransene. Hvorfor skal kvinner ha så mye større mulighet til ene og alene tjene på sitt ytre? Hvorfor har vi ikke profesjonelle «Misterkonkurranser»? Det finnes menn der ute som er rene kunstverket i seg selv. De bør på plakaten! Skulle vi på alvor få gjort noe med likestillingen på dette området, må det være en forutsetning at vinneren tjener et stort beløp. La oss begynne med en million! Da hadde vi kanskje fått med et stort antall menn med utseende som er noe å snakke om. Jeg mener ikke de som kun har et pent ansikt. Jeg mener de som både har vakre ansikt og flotte kropper. Jeg har snakket med hotte menn som dog kanskje ikke er av det skarpeste slaget, men du verden så behagelig det er å la øyet hvile på dem.

For at vi skal slippe noe halvproft opplegg bør det legges noen retningslinjer for å komme gjennom nåløyet for en slik misterkonkurranse. En mannlig modell bør foruten å ha et vakkert ansikt og vakkert hår, ha:

1. Brede skuldre.

2. Flott brystkasse.

3. Stram mage.

4. Sprettrumpe.

5. Smale hofter.

6. Utstyret må kunne danderes på en estetisk måte.

7. Quadriceps (forside av lårene) og hamstrings (bakside av lår) bør gi signal om spenst og hurtighet.

8. Knærne bør være posisjonert på en slik måte at de verken er kalvbeint eller hjulbeint.

9. Leggene bør være lengre enn lårene, i alle fall ikke kortere.

10. Føttene bør ha en fin kurve, han må ikke være plattfot.

11. Huden bør ikke på noen kroppsdel vise strekkmerker, arr, kviser, eller andre byller.

I tillegg til det estetiske er det en fordel at man kan føle testosteronet slik at også heteroseksuelle kvinner blir glade og bekymringsløse – ikke bare homoseksuelle menn.

Jeg utfordrer Celina Middelfart, eller andre seriøse kosmetikk-leverandører, til å stille opp som sponsorer og arrangører for et slikt arrangement. Dette vil kunne øke omsetningen på kosmetikkprodukter for menn. Tenk deg misterkonkurranser i alle land, i hver eneste lille småby, som leder videre til nasjonale kåringer og til slutt videre til en verdenskåring. Oh, la-la!

Jeg ser at det er en viss fare for at også menn kan bli bitt av botox- og silikonbølgen, men dette har jo kvinner allerede gjort i mange år og bør derfor ikke være noe å mase med. Litt silikon på rumpeballene, eventuelt noen få gram på penis, kan ikke være å forakte hvis det faktisk er for lite der. Jeg håper konkurransen blir et verdensomspennende fenomen der menn likestilles med kvinnen, og der kvinner kan få føle hvordan det er å sitte på sidelinja og kun få medvirke som sminkører, klesdesignere, lysdesignere, fotografer, prosjektledere, promotører, eller som investorer.

Jeg ser på ingen måte ut som en kvinnelig modell, men ser adskillig bedre ut enn mange av mennene som medvirker i missekonkurranser. Jeg kunne godt tenke meg å være ambassadør eller konferansier for den første seriøse misterkonkurransen. Gjerne sammen med noen andre kåte middelaldrende damer. Får jeg denne utfordringen lover jeg å gjøre en god jobb, slik at vi årlig kan få se verdens vakreste menn oppstilt på rekke og rad. Dette kan jo igjen føre til at vi daglig kan få se deilige avkledde menn i alle magasiner, på plakater og i tv-reklamer. Det er jo noen allerede, men bare så altfor få.

P.S. Word gir meg feil hver gang jeg skriver «misterkonkurranse», men det dukker ikke opp noen rød strek når jeg skriver «missekonkurranse». ■

---
DEL