VIETNAM. Søket etter mening i noe så meningsløst som krig vil uvegerlig måtte påkalle poesiens evne til meningsdannelse. En dokumentarfilm som tok 30 år å lage. Og med musikk av Philip Glass.

Regissør, skuespiller og lyriker Tiana Alexandra Silliphant er født i Saigon, Vietnam, men måtte som lite barn flykte med familien til Virginia på grunn av Vietnamkrigen. Familien ble delstatens aller første vietnamesiske innvandrere. Gjennom oppveksten ble Silliphant hetset av barna rundt seg, som ga henne skylden for at uskyldige amerikanere døde i krigen. Som beskyttelse valgte hun å lære seg karate, og ble etter hvert Bruce Lees eneste kvinnelige lærling. Gjennom karatemesteren ble hun introdusert til den Oscar-belønnede manusforfatteren Stirling Silliphant, og slik startet hennes karriere, eller rettere sagt liv, som dokumentarfilmskaper. For når hun bruker over 25 år på å lage sin dokumentar om Vietnam, blir den uunngåelig også en film om hennes eget liv.
. . .

Kjære leser. Du har i dag lest noen frie artikler. Kom evt. tilbake om en ukes tid for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal