Gazas barn leker ikke som andre


En sjuåring i dagens Gaza har opplevd tre brutale kriger. Men også dystre fremtidsutsikter skaper vold blant Gazas barn.

Email: hiahmad600@yahoo.com
Publisert: 2015-03-31

Basems væpnede gruppe lykkes til slutt i å fange motstanderne, og tvinger dem til å overgi seg med hendene over hodet. De dytter fangene kraftig i ryggen med kalasjnikover av plast, etter å ha jaktet på dem i noen minutter. Vi er i en flyktningeleir i Gaza, og leirens unger har kampleker som sin favorittsyssel når de samles etter skolen. Da imiterer de palestinske motstandskjempere som fanger israelske soldater, ved å bevæpne seg med modeller av kalasjnikover, maskingeværer, RPG rakettkastere og sagtakkete trekniver. «Jeg føler meg kjempesterk – sterkere enn vennene mine når vi leker kampleker,» sier den tungt væpnede 14-åringen Basem Abu Muhsin, som har forsterket begge flankene sine med Uzi maskinpistoler. Seiersrusen er sterk når motstanderne må overgi seg etter heftig skuddveksling, forteller han. «Vi kjøper gjerne slike krigsleker når vi skal ha det litt morsomt. Som du ser er det ingen hager eller skogholt i leiren vår, så vi foretrekker å leke …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal