Gaza fungerer ikke som noe annet enn et stort fengsel, eventuelt som en vei til selvmord


Gaza har gjennomlevd tre kriger i løpet av et så kort tidsrom at selv ti år gamle barn kan huske alle tre. Likevel lever menneskene her i et vakuum av internasjonal glemsel etter et tiår med blokade.

Email: hiahmad600@yahoo.com
Publisert: 17. mars 2016

Hisham Abu Muammar stirrer på en tom notisbok han nettopp kjøpte i den lille bokhandelen i Gaza by. Han kjøpte den til tross for at fine notisbøker går under kategorien unødvendige luksusvarer. I ti års tid har byen hans vært under okkupasjon.
Like lenge har livet hans vært uten retning. Han kan ikke reise til noe annet land i verden. Han kan ikke engang reise til byene i de palestinske territoriene på Vestbredden. Sidene i notisboken kommer neppe til å fylles av viktige milepæler.
Hisham er 31 år, utdannet ingeniør fra Institutt for byplanlegging, men han tror ikke at han noensinne vil få muligheten til å utøve yrket sitt. Notisboken han har kjøpt, er trukket i sort …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal