Fungerende alkoholikere

The Ox: The Authorized Biography of John Entwistle / Small Hours: The Long Night of John Martyn
Forfatter: Paul Rees Graeme Thomson
Forlag: Hachette Books, Omnibus Press,, USA, Storbritannia

MUSIKER-BIOGRAFIER: En salig røre av unnlatelsessynder, narkotiske eksesser og oppblåste, men skjøre selvbilder – ispedd vold?

Har noen kulturell epoke, renessansen inkludert, vært gjenstand for flere bøker enn The Golden Age of Rock and Roll? Det er eksempelvis publisert mer enn 3000 titler bare om The Beatles.

Jeg vil tro det er minst et par tusen plasser ned til nummer to på listen, men i løpet av de siste 40 årene har musikkbiografien vokst seg til å bli en genre med sine egne hyller i bokhandlene, sine egne undergenre og sin egen litteraturhistorie. Og, helt i tråd med menneskene som biograferes: sine egne moteluner.

Etter at Keith Richards – selve personifiseringen av tesen om at hvis du kan huske 60-tallet, var du ikke der – satte salgsrekorder med sine memoarer, Life, kom syndfloden: Elton John, Bruce Springsteen, Neil Young med henholdsvis ganske festlige, litt dystre og temmelig uinteressante selvbiografier. At selvbiografien skulle sitte løst hos en kunstnergruppe som har hatt det som en del av arbeidsinstruksen å så forakt for pressen, overrasker ingen som har vært på pressekonferanse med en popstjerne.

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte