Frykter ikke Frp


Margreth Olin ønsker å motvirke frykten for det ukjente gjennom nettstedet ­nestekjærlighet.no og sin nye dokumentarfilm De andre.

– Hvor fornøyd er du med responsen på nestekjærlighetskampanjen?

– Vi startet nestekjærlighet.no på ettårsdagen til den rødgrønne regjeringen. I høst, når regjeringen, med dissens fra SV, lanserte innstrammingstiltakene, relanserte vi kampanjen på en facebook-side og samlet inn flere underskrifter på nettsiden nestekjærlighet.no. Vi har bestemt å la dette gå fremover, å ikke sette en sluttdato, men la det gå videre inn mot valget så folk i Norge kan få sagt hva de mener om norsk asylpolitikk. Vi ønsker også å jobbe videre gjennom arrangementer som Utflukt09, et femdagers arrangement som ble avsluttet tirsdag denne uka, for å markere at vi ønsker en mer human asylpolitikk.

– Frp blir av mange karakterisert som innvandringsfiendtelige. Hvordan mener du nestekjærlighetsholdningen er blant den norske befolkningen nå, tatt i betraktning den store oppslutningen til Frp?

– For det første tror jeg ikke Frp kommer til å vinne valget. Men jeg er jo en ukuelig optimist. Jeg er ikke så sikker på at alle som stemmer på Frp, gjør det fordi de først og fremst slutter opp om innvandringspolitikken. Vi har en veldig streng flyktning- og asylpolitikk i Norge. Hvis velgerne visste hvor streng den egentlig er, ville de ikke støtte politikerne når de sier at den bør være enda strengere. Hvis vi var kjent med hvilken situasjon asylsøkere befinner seg i, ville vi fått en annen oppfatning. Det handler om å gi riktig og edruelig informasjon i stedet for å skåre politisk mynt på å skape et skremselsbilde av at våre grenser blir …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- Advertisement -
- Advertisement -

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte

EnglishJapaneseNorwegianSpanish