Serhij Żadan

Frykter borgerkrig


Ukrainas litterære stjerneskudd Serhij Zjadan mener landets politiske ledelse har sviktet samfunnet. Det kan føre til mer blod i Kievs gater.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 2016-01-15

To år etter starten på Euromajdan-revolusjonen og halvannet etter at Petro Porosjenko ble valgt til president, har skuffelse og sinne slått rot i det ukrainske samfunnet. Regjeringens løfter om reformer og modernisering følges ikke av handling, og folks tålmodighet er i ferd med å løpe ut, mener den ukrainske forfatteren Serhij Zjadan.
Det kan skape en livsfarlig situasjon.
«Misnøyen vokser, befolkningens krav overfor myndighetene blir tøffere, og innsatsen høyere. Det at maktapparatet ikke forstår dette, kan gjøre at det bærer helt galt av sted. Jeg er redd det vil ende i blodsutgytelse, i en reell borgerkrig med store menneskelige tap,» sier Zjadan.
Han mener Ukrainas innbyggere befinner seg i en psykologisk vanskelig situasjon der «forræderiet fra myndighetene» om kort tid ikke lenger vil bli tolerert.
«Vi har mistet mange folk, det har flytt mye blod, og alle er utslitte. Samtidig opplever vi at myndighetene står i veien for fremskrittet. Reformene, …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal