Frydefull reise i kunstens verden


KUNSTNERLIV: I Social Practices skildrer Chris Kraus livet til ulike kunstnere i en underfundig kollasj av selvbiografiske tekster. Boken handler like mye om henne selv som om kunstnerne som skildres.

Ciftci er journalist og skuespiller.
Email: info@ciftcipinar.com
Publisert: 2. mai 2019
       
Social Practices
Forfatter: Chris Kraus
Forlag: Semiotext(e), USA

Med sine 26 essays utforsker den amerikanske forfatteren og filmskaperen Chris Kraus (f. 1955) livet til ulike kunstnere som arbeider innenfor ulike kunststiler som performance, fotografi og visuell kunst. Essayene fungerer som korte, kritiske biografier som beskriver hennes personlige erfaringer med kunsten og kunstneren. I tillegg inneholder boken transkripsjoner av samtalene hennes med kunstnerne som er representert, samt en sju år lang e-postutveksling med en rumensk kvinne som ønsker at Kraus skal skrive om denne i sin neste bok. Hun kjenner godt til Kraus’ selvbiografiske skrivestil og vil bli kjent via henne, noe  hun også får realisert med denne …


Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.