West of the Jordan River

«Fred kan skapes av de verste fiender»


West of the Jordan River er Gitais første retur til de okkuperte palestinske områdene siden dokumentarfilmen Field Diary fra 1982. Hans nyeste film skildrer hvordan både palestinere og israelere prøver å hanskes med virkningene av okkupasjonen.

Holdsworth er forfatter, journalist og filmskaper.
Email: holdsworth.nick@gmail.com
Publisert: 2018-06-01
West of the Jordan River
Regisør: Amos Gitai
(Frankrike/Israel)

Amos Gitai er en israelsk filmskaper som har viet livet og filmkunsten til å fremme fred. I West of the Jordan River (2017) etablerer Gitai raskt intensjonen bak filmen, gjennom en serie ubenyttede scener fra sine tidligere arbeider. Her ser vi ham som en yngre mann som arbeider med å berette om arabisk-israelske relasjoner og den tornefulle veien til fred.

West of the Jordan River er Gitais første retur til de okkuperte palestinske områdene siden dokumentarfilmen hans fra 1982, Field Diary. I sin siste film plukker han opp bitene fra der han avsluttet, og argumenterer for at mennesker er endringen som trengs for å skape fred i Midtøsten.

Som synopsiset hans slår fast: «Stilt overfor politikkens sviktende evne til å gjøre noe med okkupasjonen, reiser disse mennene og kvinnene seg og handler ut fra sin samvittighet som borgere. Denne menneskelige energien er et forslag til endring på overtid.»

Gitai byr på et glimt av …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal