PIXABAY
PIXABAY

Framtidens jobber kan kurere ensomhet


AUTOMATISERING: Teknologiske nyvinninger kan skape jobber som vil tilfredsstille menneskets iboende sosiale behov

Nicholas Agar er filosof med base på New Zealand. Han har skrevet om hvilke konsekvenser teknologiske endringer har for mennesker. Den siste boken hans er How to Be Human in the Digital Economy
Email: nicholas@nytid.com
Publisert: 2019-05-02

Det er blitt stadig vanskeligere å spå hvilke yrker som fortsatt vil være tilgjengelige for barna våre når de blir voksne. Urolige foreldre prøver å gjette hva som blir det nye i den digitale utviklingen for å kunne gi ungene sine et fortrinn framfor alle som har yrker som står i fare for å automatiseres. Regnskapsførere og radiografer er allerede sjanseløse, men teknologiutviklere som perfeksjonerer førerløse biler eller videreutvikler Facebook, må vel være trygge? I stedet for å tenke slik burde vi se på utviklingen av effektive teknologiske nyvinninger som en mulighet til å skape nye jobber som tilfredsstiller menneskets sosiale natur. Denne tilnærmingen vil ikke bare løse problemet med yrker som forsvinner – den vil også ta tak i en av vår tids største helseutfordringer: ensomhet.

Vi blir mer ensomme. Sosialt isolerte mennesker er både tristere og sykere enn mennesker som har …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.
Close
Logg inn

Abonnement kr 195 kvartal