Framtidens hjelpsomme roboter gir deg hjernetrim


ROBOTER: Vi kan glede oss til både hjernetrim og eliminering av nevrologiske sykdommer i en robotassistert framtid.

Litteraturkritiker i NY TID.
Email: henning.ness@icloud.com
Publisert: 2019-12-02
       
Talking to Robots – A Brief Guide to Our Human-Robot Futures
Forfatter: David Ewing Duncan
Forlag: Robinson, Storbritannia

«Tenk deg en verden hvor det å bare ha sin egne nakne hjerne å forholde seg til ny teknologi med, er et tilbakelagt stadium», skriver prisvinnende journalist David Ewing Duncan.

Vel, jeg har faktisk aldri tenkt i de baner, aldri bekymret meg for utviklingen til min egen nakne hjerne. For det første ligger hjernen relativt godt beskyttet i hodeskallen, og for det andre har jeg både kroppen og sjelen min å bekymre meg for, og de opptar meg mer, for å være ærlig. Men det at hjernen ligger gjemt i hodeskallen, er selvsagt en del av problemet: Det er derfor den er så vanskelig å endre.

Følgelig blir jeg fascinert når forfatteren skriver om hvordan framtidens hjerneroboter vil kunne optimalisere hjernen min ved hjelp av daglig kognitiv hjernegymnastikk i Neuroscapes virtuelle hjernegymnastikkrom.

En verden hvor ingen behøver å lide av depresjoner eller andre nevrologiske sykdommer som ADHD eller OCD …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.

Abonnement kr 195 kvartal

Close
Logg inn