Fra «suksesshistorie» til kaos og ødeleggelse


But Now is Perfect forteller historien om hvordan en liten gjestfri landsby i Sør-Italia åpnet opp samfunnet for flyktninger som søkte en bedre framtid i Europa. Men det er også en historie om tap og tragedie.

Moust er filmskaper og journalist, bosatt i Amsterdam.
Email: lxndr.nl@gmail.com
Publisert: 1. mars 2019
But Now is Perfect
Regissør: Carin Goeijers
(Nederland)

Mange refererer til den pågående flyktningsituasjonen, der mennesker på flukt prøver å finne trygghet i Europa. I nyhetene rapporteres det ofte om antall og data. De individuelle historiene til dem det gjelder, fins det imidlertid mindre kunnskap om. Hjelpeorganisasjoner drar inn og ut av flyktningleirer i forsøk på å finne gode løsninger på det svære antallet humanitære kriser. Men hva foregår egentlig på det individuelle plan? Og hva kan europeere foreta seg for å utgjøre en forskjell og tilby hjelp?

Den Amsterdam-baserte filmskaperen Carin Goeijers fant ut at Riace, en landsby i Calabria-regionen i den sørlige delen av Italia, var svært gjestfri overfor nykommerne. …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal