Fra «suksesshistorie» til kaos og ødeleggelse

But Now is Perfect forteller historien om hvordan en liten gjestfri landsby i Sør-Italia åpnet opp samfunnet for flyktninger som søkte en bedre framtid i Europa. Men det er også en historie om tap og tragedie.

Avatar
Moust er filmskaper og journalist, bosatt i Amsterdam.
Email: lxndr.nl@gmail.com
Publisert: 01.03.2019
But Now is Perfect

Carin Goeijers (Nederland)

Mange refererer til den pågående flyktningsituasjonen, der mennesker på flukt prøver å finne trygghet i Europa. I nyhetene rapporteres det ofte om antall og data. De individuelle historiene til dem det gjelder, fins det imidlertid mindre kunnskap om. Hjelpeorganisasjoner drar inn og ut av flyktningleirer i forsøk på å finne gode løsninger på det svære antallet humanitære kriser. Men hva foregår egentlig på det individuelle plan? Og hva kan europeere foreta seg for å utgjøre en forskjell og tilby hjelp?Den Amsterdam-baserte filmskaperen Carin Goeijers fant ut at Riace, en landsby i Calabria-regionen i den sørlige delen av Italia, var svært gjestfri overfor nykommerne. Byens ordfører Domenico Lucano – sammen med en stor del av lokalbefolkningen – anstrengte seg for å beholde «sine» utlendinger før de ble kastet ut av den italienske regjeringen. Han sørget til og med for at det ble delt ut matkuponger til flyktningene, slik at lokale butikkeiere kunne sørge for at de fikk dekket sine grunnleggende behov inntil det var kommet offentlige midler.Men den gjestfrie og flyktningvennlige ordføreren ble satt i husarrest i oktober i fjor, på grunn av anklager om at han medvirket til illegal immigrasjon. Blant påstandene var at han hadde oppmuntret til falske giftermål mellom lokale innbyggere og immigranter. Lucano får likevel støtte fra mange italienere, som sier at «den eneste forbrytelsen han har begått, er å være et medmenneske». Både folk i Riace og immigranter støtter politikken hans, som har vist seg å gagne landsbyen så vel som nykommerne. «Heldigvis er det mange mennesker utenfor Riace som støtter landsbyen,» sier Goeijers til Ny Tid.

But now is perfect.
But Now is Perfect.

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Ny Tid i julegave

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.