Fra «suksesshistorie» til kaos og ødeleggelse


But Now is Perfect forteller historien om hvordan en liten gjestfri landsby i Sør-Italia åpnet opp samfunnet for flyktninger som søkte en bedre framtid i Europa. Men det er også en historie om tap og tragedie.

Moust er filmskaper og journalist, bosatt i Amsterdam.
Email: lxndr.nl@gmail.com
Publisert: 2019-03-01
But Now is Perfect
Regisør: Carin Goeijers
(Nederland)

Mange refererer til den pågående flyktningsituasjonen, der mennesker på flukt prøver å finne trygghet i Europa. I nyhetene rapporteres det ofte om antall og data. De individuelle historiene til dem det gjelder, fins det imidlertid mindre kunnskap om. Hjelpeorganisasjoner drar inn og ut av flyktningleirer i forsøk på å finne gode løsninger på det svære antallet humanitære kriser. Men hva foregår egentlig på det individuelle plan? Og hva kan europeere foreta seg for å utgjøre en forskjell og tilby hjelp?

Den Amsterdam-baserte filmskaperen Carin Goeijers fant ut at Riace, en landsby i Calabria-regionen i den sørlige delen av Italia, var svært gjestfri overfor nykommerne. Byens ordfører Domenico Lucano – sammen med en stor del av lokalbefolkningen – anstrengte seg for å beholde «sine» utlendinger før de ble kastet ut av den italienske regjeringen. Han sørget til og med for at det ble delt ut matkuponger til flyktningene, slik at lokale butikkeiere kunne sørge …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal