Fra støv til liv 


Andrea Carfagna bruker ikke uttrykket «økologisk jordbruk» – han driver bare gården sin på Sardinia mest mulig bærekraftig, effektivt og økonomisk.

Ossavy er scenekunstner og skribent.
Email: ninaossavy@yahoo.no
Publisert: 2017-07-13

Sommerfuglene danser i vinden, luften er full av store humler, fluer og bier. Innunder trærne i grønnsakshagen vokser blant annet søte jordbær, sterk ruccola og vakker blomkarse. Jorda er dekket av halm. Jeg er på besøk på Agricola Porto Ferro, gården til Andrea Carfagna og familien hans på Sardinia nær Lago di Baratz, nordvest på øya.

Det er stekende varmt. Jeg er svett, klam og kroppen er dekket av støv. Hendene mine kjennes annerledes ut etter mitt aller første opplevelse med melking av geit, fomlende hender som nærmest forgjeves forsøkte å skvise melken ut mens jeg lyttet til klassisk musikk og suset fra vindene i trærne. Geitene er snille, tålmodige og kosete, tydelig preget av bondens filosofi: Om du er snill mot dyrene, er de snille tilbake. Dessuten blir visst smaken på melken bedre med lykkelige geiter og med klassisk musikk på full guffe under melkingen. I dag er det Also sprach Zarathustra av Strauss vi hører, ellers er geitenes favoritt visstnok …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal