Fra stat null


«Gaza-krigen har gjort det nødvendig å drøfte en énstatsløsning mellom Israel og Palestina», sa tidligere utenriksminister Espen Barth Eide nylig. Han løftet slik fram tanker fra flere palestinere og israelere, som et alternativ til tostatsløsningen fra Osloavtalen.
- Vi må tenke ut en helt ny filosofi, for å komme på rett kurs etter Osloavtalen. Vi trenger en ny horisont sier den palestinske analytikeren Mohsen Abu Ramadan til Ny Tid. Men på gata i Gaza by er få klare til kompromisser, kort tid etter krigen.

Email: hiahmad600@yahoo.com
Publisert: 3. september 2014

Etter krigen. Blant flere tusen tonn sønderrevet betong, fra ødelagte hus og andre bygninger, går fremdeles Gazas sørgende folk og leter etter brukbare gjenstander – etter en nesten to måneders kontinuerlig og massiv militær operasjon.

Siden starten på Israels militæroperasjonen mot Gaza og Hamas 8. juli, har 15.671 boliger blitt truffet og 2276 jevnet med jorda. 161 moskeer ble også truffet. 26. august ble det inngått våpenhvile, igjen, noe som ble feiret på gatene her i Gaza by.

Regjeringene i Kairo og Oslo har gått sammen om å arrangere en innsamlingskonferanse, med formål om å bidra til gjenoppbyggingen av Gaza, så snart en varig våpenhvile er …

Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn under om du har abonnement.

Innlogging

Abonnement kr 195 kvartal