A Forgotten Past Regissør Andreas Hadjipateras

Fra elite-tilværelse i Sierra Leone til hverdagsslit i amerikansk supermarked

SIERRA LEONE: Solomon Juxon-Smith arbeider i et supermarked i New York og ser kanskje ut som enhver middelklasse-amerikaner. Men før dette livet hadde han et annet. Han bodde i Sierra Leone, og faren hans styrte landet.

Bianca-Olivia Nita
Nita er freelance journalist og kritiker for Ny Tid.
Email: olivianita@outlook.com
Publisert: 08.06.2019
306437281
A Forgotten Past

Andreas Hadjipateras ( Hellas)

I vårt daglige liv passerer vihundrevis, om ikke tusenvis, av mennesker hver dag – folk vi ikke kjenner,fullstendig fremmede. Under dekke av relativ anonymitet spiller vi formelleroller i hverandres tilværelse. Vi kjenner igjen postmannen, kvinnen som selgertogbilletter, har vi sett mange ganger, og hver dag er det en ukjent som sitterved siden av oss på bussen. Men hva vet vi egentlig om disse menneskene? Hvormye av deres fortid som vi ikke kjenner til, er det som gjør dem til den de er?Og hvor mange særegne historier går vi glipp av hver eneste dag, der vipasserer mennesker som aldri var ment å være en del av våre liv?

Andreas Hadijpateras’ film A Forgotten Past, som ble vist under filmfestivalen i Thessaloniki i mars, frambringer alle disse spørsmålene, etter at hovedkarakteren – en helt vanlig middelklasse-amerikaner – har fortalt oss sin historie. Familiefaren arbeider i et supermarked i New York, men før dette livet hadde han et annet: Han bodde i Sierra Leone, og faren hans var den som styrte landet.

https://vimeo.com/306437281

Familiens glemte fortid


… OBS. teksten fortsetter …
Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)

Ny Tid i julegave

Legg igjen en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.