Bestill høstutgaven her

Foucault og nyliberalismen

Agora nr. 3–4
Forfatter: Agora
Forlag: Aschehoug (Norge)
FILOSOFI: Kort tid etter Agoras storslåtte utgivelse om populismen følger tidsskriftet opp med en enda tykkere utgivelse. Denne gangen handler det om Michel Foucault og hans banebrytende forelesningsrekke om nyliberalismen.

Det er alltid fascinerende å møte nye forsøk på å belyse Foucaults begreper og analyser. Jeg har beveget meg i dette landskapet i 25 år. På veien har jeg gitt ut en introduksjonsbok om Foucaults analytiske univers, samtidig som min egen forskning har blitt stadig mer preget av hans forelesningsrekker om styringskunstens historie, gitt våren 1978 og 1979.

Jeg befinner meg med andre ord i velkjent terreng. Likevel klarer tekstene i Agora . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Svein Hammer
Hammer er dr.polit. i sosiologi og fast anmelder i Ny Tid.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte

Flere bøker