xxx

Foucault og nyliberalismen

nr. 3–4
Forfatter: Agora
Forlag: Aschehoug, Norge

FILOSOFI: Kort tid etter Agoras storslåtte utgivelse om populismen følger tidsskriftet opp med en enda tykkere utgivelse. Denne gangen handler det om Michel Foucault og hans banebrytende forelesningsrekke om nyliberalismen.

Det er alltid fascinerende å møte nye forsøk på å belyse Foucaults begreper og analyser. Jeg har beveget meg i dette landskapet i 25 år. På veien har jeg gitt ut en introduksjonsbok om Foucaults analytiske univers, samtidig som min egen forskning har blitt stadig mer preget av hans forelesningsrekker om styringskunstens historie, gitt våren 1978 og 1979.

Jeg befinner meg med andre ord i velkjent terreng. Likevel klarer tekstene i Agora nr. 3–4 2020 å skape nye refleksjoner. Flere steder tenker jeg at de elementene som løftes frem, den synsvinkelen de betraktes i, og de tolkningene det leder til, er både tankevekkende, spennende og berikende.

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- annonse -
- annonse -
Svein Hammer
Hammer er dr.polit. i sosiologi og fast anmelder i Ny Tid.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte