(Alle bilder er fra utstillingen.) Vanessa Winship, Barbican Art Gallery, Ian Gavan, Getty Images.

Fotografi for forandring


Dorothea Lange og Vanessa Winships fellesutstilling i London viser politisk fotografi fra to vidt ulike epoker – hvor mye likevel er likt. 

Ramsdal er forfatter.
Email: hanneramsdal@gmail.com
Publisert: 3. september 2018

Det er den varme sommeren. Det er London og det brune vannet i Themsen, og Theresa May som har tatt ferie fra Brexit-dramaet. Det er sønnen min og jeg, den tredje sommeren vi er i London – den varmeste sommeren siden 40-tallet. Den omtales som en «vekker» – men vil den huskes som dét? Vil den farlige varmen sette dype nok spor? På vei til en fotoutstilling snakker vi om sånne ting. Også om hva som vil skje med fotografiet, i en tid da det ikke lenger representerer sannhet.

Historien om historien

Sønnen min er fjorten nå, og opptatt av krigene – første og andre verdenskrig. Interessen for historien er en kile inn til ham, gjennom spillene jeg ikke spiller, …

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal