Bestill høstutgaven her

Fornuft i en verden av løgner

FREDSPRISEN: Nobels fredspris er viktig nok til at selv Kreml følte seg tvunget til å rose Nobels fredspris til Dmitri Muratov.

Det er ikke ofte i våre vanskelige tider at en nyhetsoverskrift varmer hjertet. Nyheten som føltes slik er at to modige journalister ble tildelt Nobels fredsprisMaria Ressa, leder av det filippinske nettstedet Rappler.com, og Dmitri Muratov, sjefredaktør for Russlands siste uavhengige dagsavis, Novaya Gazeta.

Vi har anmeldt dokumentaren We Hold the Line (Modern Times Review / NY TID, april 2020). Regissør Marc Weises film fulgte tett på Maria Ressas sannhetssøkende uredde journalistikk ett år, der hun ble forsøkt hindret i dette av president Rodrigo Duterte sitt morderiske regime.

Ressa og hennes kolleger har blitt møtt med dødstrusler og rettssaker. Hun har for tiden kausjon i påvente av resultatet av en anke mot en dom om seks års fengsel i en cyber injurierettssak. Hun har nå reagert entusiastisk over oppmerksomheten Nobelprisen gir Rappler. om sitt arbeide. På sosiale medier uttaler hun: «Dette er en anerkjennelse av hvor vanskelig det er å være journalist i dag, og hvor vanskelig det er å fortsette å gjøre det vi gjør … men også forhåpentligvis en anerkjennelse av hvordan vi skal vinne . . .

Kjære leser. Opprett/åpne din frie leserkonto med din epost over for å lese videre.
(Har du abonnement, logg inn her.)

Nick Holdsworth
Holdsworth er forfatter, journalist og filmskaper.
- Advertisement -spot_img

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte