Forener krefter

Før nyttår flytter Ny Tid inn i nye lokaler sammen med Le Monde diplomatique og Dagsavisen. De tre redaktørene tror på fruktbart samarbeid.

Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 26.11.2009

KABUL – Fighting corruption, battling drugs tra– Dagsavisen og Le Monde diplomatique er naturlige samarbeidspartnere for Ny Tid, så dette blir spennende.

Det sier Dag Herbjørnsrud, som etter konsernstyremøtet 5. november ble konstituert som ansvarlig redaktør for Ny Tid. Konsernstyret i Mentor Medier vedtok da at Ny Tid skal driftes av Dagsavisen. Det er nå Ny Tid AS som står som utgiver av Norges eneste ukentlige nyhetsmagasin. Tidligere daglige leder, Magne Lerø, er ikke lenger ansatt i Ny Tid.

Før nyttår flytter Ny Tid inn i Dagsavisens lokaler midt i Oslo sentrum sammen med månedsavisa Le Monde diplomatique.

– På 90-tallet, før Le Monde diplomatique fikk en norsk utgave, hadde faktisk Ny Tid rettighetene til å oversette stoff fra avisa. Dermed følger vi opp tradisjonen med et nært samarbeid, forteller Herbjørnsrud.

Remi Nilsen, redaktør for Le Monde diplomatique, er også fornøyd med det nye samarbeidet.

– Med dette får vi samlet tre publikasjoner fra venstresida i ett hus, og det har så vidt meg bekjent aldri skjedd før, sier Nilsen.

Le Monde diplomatique samarbeider allerede med Dagsavisen om distribusjon og kommer som bilag til avisa en gang i måneden – i tillegg til at den blir solgt i løssalg.

– Selvstendig

Herbjørnsrud understreker at Ny Tid beholder sin selvstendige rolle.

– Mitt mål er at vi skal bli enda mer Ny Tid og dermed ta enda tydeligere vare på arven fra Orientering og Den tredje vei, sier han.

Flytteplanene innebærer først og fremst et samarbeid på driftssiden, det vil si IT og abonnement. Ny Tid ble lansert som nyhetsmagasin av Egmont-Damm i 2006. Siden januar 2008 har nyhetsmagasinet sammen med Le Monde diplomatique vært en del av mediehuset Mentor Medier, hvor Dagsavisen nå er sentral.

Ny Tid vil flytte til Kristian IVs gate 13 i løpet av desember.

– Positivt

Arne Strand er konstituert sjefsredaktør for Dagsavisen. Han gleder seg til å ta imot de to publikasjonene.

– Vi håper å få til et positivt samarbeid som kan komme alle tre til gode. Vi skal utveksle ideer og stoff og utnytte det at vi er i de samme lokalene.

Også Strand framholder at alle tre skal beholde sin redaksjonelle uavhengighet og sine respektive profiler.

– Ny Tid skal være magasin, Dagsavisen skal være avis, og vi skal være to vidt forskjellige produkter med forskjellige redaksjoner. Jeg skal ikke være redaktør for Ny Tid. Men vi tror det er mulig å få til spennende ting sammen, sier Strand. ■

debatt@nytid.no
End

Kommentarer