Føre var

En tidligere hacker leverer en dyster beretning om vårt privatliv i en tid da teknologigigantene suger til seg all informasjon om deg. Noen enkle forholdsregler kan gjøre god nytte for seg.

The Art of Invisibility

Kevin Mitnick

Little, Brown and Company

USA

Å være usynlig på nettet høres nesten ut som en utopi. De fleste har akseptert at hvert klikk blir lagret av teknologigiganter som Google, og at ikke bare surfingen vår blir lagret, men også GPS-steder og Wi-Fi-nettverk vi er innom.

Foster i detaljene. Den tidligere hackeren Kevin Mitnick deler sin innsidekunnskap i The Art of Invisibility; et sjokkerende blikk inn i nettprivatlivets verden. Men hvorfor skal du bry deg om å beskytte deg mot sporing på nettet? Hva kan selskaper gjøre med den innsamlede informasjonen om deg og andre som benytter tjenestene deres? La meg gi et eksempel: Et selskap med navnet «Target» begynte å sende svangerskapsbrosjyrer til en familie i USA da de antok at datteren var gravid. Faren ble rasende, men datteren vedgikk senere at hun faktisk var gravid, ifølge en artikkel i New York Times. Sjefen for Target, Andrew Pole, siteres i artikkelen, der han forklarer hvordan selskapet hans identifiserte 25 produkter som til sammen tydet på graviditet og sannsynlig termin.

Det er til og med mulig å få kjøpt lister over voldtektsofre.

Big Data handler ikke bare om å analysere klikk; Big Data forutsier faktisk hendelser i livet som innvirker på forbruksmønsteret ditt, som graviditet, flytting eller ny jobb. Dette gjør det mulig for selskaper å tilby de rette produktene til rett tid. Big Data er uhyre et effektivt middel til å forutsi menneskelig adferd, rett og slett på grunn av mengden data. Dataene om enhver på internett kan brukes til å lage en modell. Mer data betyr bedre forutsigelser og økt salg.

Du har nå lest 3 gratis artikler denne måned. Er du abonnement, logg inn i
toppmenyen eller tegn online abonnement (69kr) for å lese videre.

DEL

Legg igjen et svar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.