For dyrt å hjelpe de svakeste

Flere av familiesentrene i Oslo er i akutt fare for å måtte nedlegges etter at bystyret i Oslo på torsdag vedtok å opprettholde den nye ordningen med stykkfinansiering av institusjonsplassene. – Kommunen velter risikoen over på de svake og støter dem ut i kulden, sier leder i Bymisjonens avdeling for miljø og helse, Kjell Erik […]

Ny Tid

Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter.
(Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

Flere av familiesentrene i Oslo er i akutt fare for å måtte nedlegges etter at bystyret i Oslo på torsdag vedtok å opprettholde den nye ordningen med stykkfinansiering av institusjonsplassene. – Kommunen velter risikoen over på de svake og støter dem ut i kulden, sier leder i Bymisjonens avdeling for miljø og helse, Kjell Erik Øye.

Mest akutt er situasjonen for Rachel Grepp-heimen på Tåsen, som i hovedsak gir husrom og hjelp til voldsutsatte mødre med barn. – Vi føler en maktesløshet. Oslo kommune svikter de svakest stilte. Dette er familier som kommer bakerst i køen, sier styrer ved Rachel Grepp-heimen Ingrid Kviberg. – Ingen skal fortelle meg at dette ikke handler om å spare penger, sier styreassistent Kristin Mettenes.

På Rachel Grepp-heimen har Ny Tid besøkt to kvinner fra vidt forskjellige verdener med samme historie om vold og overgrep. 25 år gamle Farhia fra Somalia og hennes snart tre år gamle sønn flyktet fra en voldelig mann som låste henne inne i leiligheten, mens 22 år gamle Tina Hartløfsen fra Oslo kom fra et hjem med en voldelig mor og trengte hjelp til å klare å ta seg av dattera si på 2 år.

– Rachel Grepp-heimen var det første stedet jeg følte meg trygg. Rachel er familien min, jeg vet ikke hva jeg skal gjøre hvis de tar den fra meg, sier Tina. – Mannen min mishandlet meg og nektet meg all kontakt med omverdenen. Alt jeg har lært om det norske samfunnet har jeg lært her, sier Farhia, som ikke tør stå fram med fullt navn og bilde.

---
DEL

Legg igjen et svar