For syvende gang

Fra den 25. til den 27. mai arrangeres konferansen Oslo Freedom Forum for syvende gang på Oslo Nye Teater. Frihetsforumets leder Thor Halvorssen avviste imidlertid å utdype konferansens visjoner overfor Ny Tid.

Ji Seong-ho
Carima Tirillsdottir Heinesen
Journalist i Ny Tid (migrasjon, konflikt).

Oslo Freedom Forum (OFF) er et globalt møtested der samfunnsengasjerte mennesker fra ulike bransjer og ståsteder møtes for å promotere menneskerettigheter og åpne, frie samfunn.

Ifølge OFFs eget nettsted er organisasjonens formål å løfte menneskerettigheter til topps på den globale agenda, rette oppmerksomhet mot arbeidet til aktivister og innovatører, samt avsløre totalitære og lukkede samfunn.

Temaet for årets konferanse – «Living in Truth» – omfavner sammenhengen mellom kunst og menneskerettigheter. Konferansen arrangeres av organisasjonen Human Rights Foundation, og skal legge til rette for møter mellom menneskerettighetsforkjempere, kunstnere, entrepenører og studenter.

Årets tema drøftes blant annet av jusstudenten Ji Seong-ho, som rømte fra Nord-Korea i 2014. Onsdag kommer tunisiske Amira Yayaoi for å snakke om demokratibygging. Yayaoi er grunnlegger av organisasjonen Al Bawsa og av nettstedet Marsad, som nedtegner og følger med på samfunnsutviklingen i Tunisia. Yayaoi var selv aktiv under den tunisiske revolusjonen, og er av mange i dag betraktet som en av de mest innflytelsesrike kvinnene i Nord-Afrika og Midtøsten. Som tenåring ble hun forvist fra landet i fire år på grunn av sin aktivisme. I 2014 ble hun tildelt Sjur Låndebrekkes pris for demokrati og menneskerettighetsbygging.

Human Rights Foundation ble grunnlagt av norsk-venezuelanske Thor Halvorssen i 2005, og har ifølge sine egne hjemmesider et særlig fokus på lukkede samfunn.

Lyst til å lese videre?

Logg inn eller registrer deg her

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here