Bestill sommerutgaven her

For syvende gang

Fra den 25. til den 27. mai arrangeres konferansen Oslo Freedom Forum for syvende gang på Oslo Nye Teater. Frihetsforumets leder Thor Halvorssen avviste imidlertid å utdype konferansens visjoner overfor Ny Tid.

Oslo Freedom Forum (OFF) er et globalt møtested der samfunnsengasjerte mennesker fra ulike bransjer og ståsteder møtes for å promotere menneskerettigheter og åpne, frie samfunn.

Ifølge OFFs eget nettsted er organisasjonens formål å løfte menneskerettigheter til topps på den globale agenda, rette oppmerksomhet mot arbeidet til aktivister og innovatører, samt avsløre totalitære og lukkede samfunn.

Temaet for årets konferanse – «Living in Truth» – omfavner sammenhengen mellom kunst og menneskerettigheter. Konferansen arrangeres av organisasjonen Human Rights Foundation, og skal legge til rette for møter mellom menneskerettighetsforkjempere, kunstnere, entrepenører og studenter.

Årets tema drøftes blant annet av jusstudenten Ji Seong-ho, som rømte fra Nord-Korea i 2014. Onsdag kommer tunisiske Amira Yayaoi for å snakke om demokratibygging. Yayaoi er grunnlegger av organisasjonen Al Bawsa og av nettstedet Marsad, som nedtegner og følger med på samfunnsutviklingen i Tunisia. Yayaoi var selv aktiv under den tunisiske revolusjonen, og er av mange i dag betraktet som en av de mest innflytelsesrike kvinnene i Nord-Afrika og Midtøsten. Som tenåring ble hun forvist fra landet i fire år på grunn av sin aktivisme. I 2014 ble hun tildelt Sjur Låndebrekkes pris for demokrati og menneskerettighetsbygging.

- annonse -

Human Rights Foundation ble grunnlagt av norsk-venezuelanske Thor Halvorssen i 2005, og har ifølge sine egne hjemmesider et særlig fokus på lukkede samfunn.

Ny Tid forsøkte å kontakte Halvorssen for kommentarer blant annet om arrangementets særpreg, organisasjonens tilblivelse, historie og visjon. Arrangøren ønsket imidlertid ikke å besvare Ny Tids spørsmål. Organisasjonen har dessuten blitt kritisert for å være finansiert av mennesker med bånd til høyresiden i USA, noe Ny Tid også ønsket en kommentar til. Halvorssen svarer Ny Tid i en epost:

«Er dette virkelig det beste du kan med tanke på spørsmål? Er dette det beste Ny Tid kan? Dette er et sørgelig forsøk på å få meg til å fylle sidene dine. Vis meg den respekt å lese ditt eget magasins tidligere artikler om Oslo Freedom Forum – eller besøk hjemmesiden. Jeg inviterer deg til å sende mer gjennomtenkte spørsmål – alternativt avslår jeg.»


Heinesen er journalist i Ny Tid.
carima@nytid.no.

Carima Tirillsdottir Heinesen
Tidligere journalist i NY TID.

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Essay / Sangen som blir borteJeg har blitt mor til min egen mor. Men er kanskje undertrykt sorg og depresjon en av årsakene til demens?
StrÅleforskning / Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet – bekymringsverdig feilinformasjon?Direktoratet for strålevern og atomsikkerhet kritiseres i denne kommentaren for ikke å ta til seg betydelige mengder forskning om strålefarer.
Sykepleie / Jeg skal hjelpe deg. En sykepleiers farvel til eldreomsorgen (av Vigdis J. Reisæter)Efter et årti i norsk ældreomsorg kunne sygeplejer Vigdis J. Reisæter ikke længere holde ud at måtte give en beroligende pille til angste demente i stedet for en hånd at holde i og et øre at lytte med.
MiljØ / Det Oslofjorden trenger aller mest nåIfølge denne kronikken snakker Miljødirektoratets «Redningsplan for Oslofjorden» ned en reell restaurering av fjorden. Livet i fjæra og fjorden trenger restaurering på naturens egne premisser.
Selvrealisering / The Age of Fitness (av Jürgen Martschukat, …)Survival of the fittest – det gjelder å holde seg i form og passe på sin egen produktivitet. Du har også en app som måler puls, skritt og søvnkvalitet.
MidtØsten / UD kutter internasjonalt samarbeidHvilken betydning har det at myndighetene har kuttet kulturstøtte til en rekke norske aktører som jobber internasjonalt? Som eksempelvis Kirkelig Kulturverksted i Midtøsten?
Omsorg / The Care Crisis. What Caused It and How Can We End It? (av Emma Dowling): Storbritannia er i økende grad avhengig av de frivilliges innsats for å gi borgerne et minimum av omsorg mens offentlige tjenester lider under budsjettkutt og kriser.
Kunstner / TEKST! Kunst og sånn 1981-2020 (av Guttorm Nordø)Guttorm Nordø forteller om det umiddelbare som eneste rettesnor for sitt kunstnerskap. En av de fineste, mest risikovillige og vittigste kunstbøkene i 2021?
Essay / Slik Gunda ser verdenPå hvilken måte kan menneskets fortelling om seg selv utfordres ved at man, i én time og trettitre minutter, betrakter verden gjennom blikket til en gris?
MidtØsten / Det dreier seg ikke om fred, men om smarte forretningerMens andre land var opptatt med covid-19, kunne arabere og israelere, uten innblanding utenfra, konsentrere seg om fred. Og forretninger.
Klima / The New Climate War (av Michael E. Mann)Er veganeres forsøk på å løfte kjøttskam eller droppe å fly løsningen på klimaproblemet? Våre endrede reise- og atferdsmønstre har det siste året bare i liten grad påvirket de globale klimagassutslippene.
- Advertisement -

Du vil kanskje også likeRelaterte
Anbefalte