Pixabay

Før du veit ordet av det, er du terrorist

TERRORISTLISTE: En ellers begivenhetsløs seinsommerdag fikk jeg ei melding i innboksen min om at jeg sto oppført på ei tyrkisk liste over angivelige terrorister.

Lasse Tømte
Tømte er lyriker og oversetter.
Email: lasse_tomte@me.com
Publisert: 01.09.2019

Lista var utarbeidet av denAnkara-baserte tankesmia SETA – Stiftelsen for politisk, økonomisk og sosialforskning – som har nære bånd til den tyrkiske regjeringa og Recep Tayyip Erdoğansparti AKP Jeg trodde først det var en dårlig spøk.

Meldingavar ledsaget av ei lenke, og da jeg fulgte den, fikk jeg fram ei liste over ialt 120 kjente og ukjente norske statsborgere – mange av dem folk jeg i andresammenhenger ikke ville ha det minste imot å bli nevnt sammen med – som påvårparten i fjor hadde undertegnet et opprop mot Tyrkias invasjon av Afrin, etkurdisk område i Syria: Jan Bojer Vindheim, Erling Folkvord, Jan Erik Vold,Thomas Hylland Eriksen, Asbjørn Øveraas, Fartein Horgar, Erling Borgen,Torstein Bugge Høverstad …

Det toklitt tid før alvoret seig inn over meg.

Vi harvel alle hørt om farselignende rettssaker der lærere, akademikere, forfattereog journalister er blitt idømt drakoniske fengselsstraffer for å ha vist enforsiktig sympati med den kurdiske befolkningen, eller en viss interesse foralternativ pedagogikk – begge deler betraktet som mer enn tilstrekkelige bevispå terroristiske hensikter og tilbøyeligheter. Men det er i Tyrkia.

Nåser vi altså at de tyrkiske styresmaktenes blomstrende paranoia i jakta påregimemotstandere og andre «farlige folk» også har nådd Norge.

«Ekstremt farlig»


… OBS. teksten fortsetter …
Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)

Gratis prøve
[wpdevart_facebook_comment curent_url="https://www.nytid.no/for-du-veit-ordet-av-det-er-du-terrorist/" order_type="social" title_text="Kommentarer" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="3" ]

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.