Folkemord i forførende farger

FOLKEMORD: Eksepsjonell fotobok gir et rystende innblikk i folkemordet på rohingyaene.

Lande er filmskribent og regissør og fast skribent for Ny Tid.
No Place on Earth
Forfatter: Patrick Brown
Forlag: FotoEvidence

FOLKEMORD: Eksepsjonell fotobok gir et rystende innblikk i folkemordet på rohingyaene.

Små barnelik er innsvøpt i tynne blodrøde og neongule stoffer som kleber seg fast og avdekker hver minste detalj. Kroppene gir ennå gjenklang av livsstruttende lek, men måten ansiktene er tildekket på, varsler dødstilstanden. Det irrgrønne gresset hvor barna ligger, er så frodig og vått at fuktigheten fornemmes av synet alene. Skjønnheten og taktiliteten i denne fotoberetningen om etnisk rensning av rohingyaer i Myanmar (Burma) er like foruroligende som de er gjennomgående.

Overveldende forførerisk

Visuell briljans i rå skildring av bestialitet og nød er vanskelig. De forføreriske kvalitetene i bildene er så overveldende at de tidvis distanserer tilskueren fra den akutte situasjonen rohingyaene befinner seg i. Fotografiene er maleriske perler som omhandler menneskets eksistensielle kamp i møte med den farligste arten på jorden, Homo sapiens.
. . .


Kjære leser. Du har i dag åpnet dagens to frie artikler. Kom evt. tilbake i morgen for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal