FN-statene: Langt unna forbud mot drapsroboter

FREMTIDSVÅPEN: Human Rights Watch har kommet med rapport om regulering av autonome våpen. Hva vil avgjøre fremtidens kriger?

Harang er styreleder i Norges Fredslag.

Kunstig intelligens er i vinden som aldri før. Teknologiens potensiale diskuteres på Arendalsuka som på alle andre sentrale sendeflater for samfunnsengasjert ytring. Kunstig intelligens anerkjennes som avgjørende teknologi i kampen mot den pågående Corona-epidemien. Og det skulle da bare mangle. Kan det i det hele tatt tenkes effektive mottiltak mot den neste pandemien uten utstrakt bruk av kunstig intelligens? Potensialet for smittesporing, global overvåkning av utbrudd og identifisering av smittede er enormt. Mye lidelse vil selvsagt kunne unngås om vi tar i bruk slik teknologi på en god måte.

Samtidig som kunstig intelligens etableres som det sentrale teknologiske svaret på utfordringer fra fattigdomsbekjempelse til klimaendringer, synes spørsmål om regulering av denne teknologien å komme litt i bakevjen.
. . .

Kjære leser. Du har i dag lest noen frie artikler. Kom evt. tilbake om en ukes tid for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal

Ingen artikler å vise