Flyktningpolitikk: Vi må handle nå

Både Arbeiderpartiet og regjeringen bruker barn og unge for å vise verden hvor streng asyl- og flyktningpolitikk vi kan føre. Strengt, ja – men hvordan i all verden kan det kalles rettferdig?

andreasjovoll
Sjøvoll er leder for Sosialistisk Ungdom.
Email: andrea@su.no
Publisert: 16.02.2017

 

Det har aldri vært flere mennesker på flukt i verden enn nå. 65,3 millioner mennesker flykter fra krig, forfølgelse og naturkatastrofer, i håp om en bedre fremtid. Halvparten av disse er barn. Aldri før har så få mennesker søkt asyl i Norge: Kun 3460 mennesker i 2016. Av disse var 320 barn og ungdommer som søkte asyl helt alene, uten noen til å ta vare på seg.

Norsk asyl- og flyktningpolitikk er et hett politisk tema. Hvem kan ha den strengeste, men samtidig mest rettferdige asylpolitikken? Konkurransen er hard mellom dagens regjeringsparti og Arbeiderpartiet.


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer