Fiskaa ny SU-leder

25-åringen Ingrid Fiskaa fra Bryne er foreslått som ny leder i SVs ungdomsorganisasjon Sosialistisk Ungdom. Det er valgkomiteen i SU som ønsker rogalendingen som leder. Fiskaa er i dag organisasjonssekretær i SU, og har sittet i sentralstyret siden 1998. Som nestleder får hun med seg 21 år gamle Audun Herning fra Nesodden, og som organisasjonssekretær […]

Ny Tid
Ny Tids arkiv av artikler, skrevet av diverse skribenter. (Se nederst i artikkelen, evt kontakt oss for skribent).

25-åringen Ingrid Fiskaa fra Bryne er foreslått som ny leder i SVs ungdomsorganisasjon Sosialistisk Ungdom. Det er valgkomiteen i SU som ønsker rogalendingen som leder. Fiskaa er i dag organisasjonssekretær i SU, og har sittet i sentralstyret siden 1998.

Som nestleder får hun med seg 21 år gamle Audun Herning fra Nesodden, og som organisasjonssekretær Trond Martin Sæterhaug (24) fra Nord-Trøndelag. Den øvrige sammensetningen av sentralstyret er ikke avklart, men ifølge SU-leder Kari Anne Moe er det åtte av tolv sentralstyremedlemmer som takker for seg, og som dermed skiftes ut. Moe er en av de åtte som går ut av sentralstyret, etter å ha vært leder i organisasjonen i tre og et halvt år. Fartstiden gjør henne til en av de SU-lederne som har sittet lengst: Erik Solheim, Kristin Halvorsen og Kari Anne Moes forgjenger Heikki Holmås satt alle i tre år som SU-ledere.

Også dagens nestleder, Audun Lysbakken, som ble valgt inn på Stortinget for Hordaland SV sist høst, går ut av sentralstyret.

Hvis Ingrid Fiskaa velges til SU-leder, og ingenting tyder på noe annet, vil hun være den andre SU-lederen som ikke kommer fra østlandsområdet. SU-lederne de siste 20 årene har kommet fra Oslo, Akershus, Vestfold og Telemark – med unntak av Heikki Holmås fra Bergen, og altså fra sommeren av Ingrid Fiskaa fra Bryne.

SU-landsmøtet finner sted i Drammen i sankthanshelgen, og skal blant annet revidere organisasjonens prinsipprogram. Da SU i sin tid vedtok programmet, ga blant annet SV-leder Kristin Halvorsen uttrykk for at programmet avvek fra SVs politikk på flere punkter. Stridighetene i kjølvannet av det som ble oppfattet som en venstredreining i SU, ser imidlertid ut til å ha roet seg betraktelig siden den gang, og SU vant skolevalgkampen i fjor høst med tradisjonell SV-politikk og -retorikk. SU-landsmøtet kommer også til å behandle en større uttalelse om venstresida, en om faglig politikk og en om internasjonale spørsmål.

---
DEL

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here