Filmskaperens særegne blikk

REGI: Filmskaper Elke Werry har reist til fjerne avkroker og realisert dokumentarfilm-prosjekter i over tretti år.

Kohler er fast anmelder for Ny Tid.
16:9 – Fürs Fernsehen in die Ferne: Reportagen vom Filmemachen
Forfatter: Elke Werry
Forlag: Mühlbeyer Filmbuchverlag, Tyskland

REGI: Filmskaper Elke Werry har reist til fjerne avkroker og realisert dokumentarfilm-prosjekter i over tretti år.

Elke Werrys bok, med filmformat-tittelen 16:9 – Fürs Fernsehen in die Ferne: Reportagen vom Filmemachen («Ut i verden for fjernsynet: Rapporter om filmproduksjon»), er lettlest og rett fram i stilen. Vi møter Werry i egen person som forteller og kvinnelig dokumentarfilmskaper med bein i nesen – tøff og vågal. Hun tar utfordringer på strak arm. Boken forteller om lysten til å oppdage fremmede kulturer og å begeistre publikum for det som fremdeles er uoppdaget i verden.

Drevet av nysgjerrighet og utferdstrang har Werry i mer enn tretti år reist og realisert dokumentarfilmprosjekter på samtlige kontinenter, bortsett fra Australia. Hun har produsert dokumentarfilmer for viktige tyske og internasjonale tv-kanaler, blant annet Arte, NDR, 3-Sat og Telepool. Filmformatet 16:9 er Werrys særegne blikkvinkel på verden, derav bokens tittel. 16:9 er et internasjonalt gyldig breddeformat som gir en intensiv seeropplevelse, hevder hun.

Interessen for eventyr og alt som er fremmed, var til stede hos Elke Werry allerede i barndommen. Hun elsket å høre fortellinger fra ukjente land og eksotiske kulturer. Som liten jente kikket hun i skjul inn i folks private baderomsskap for å finne ut hva slags krem de smurte hendene med, hva de brukte for å klippe negler, hvordan parfymene deres luktet, og hva slags piller de tok. Senere var det først og fremst interessen for fremmede mennesker, deres vaner, levemåte, skikker og tradisjoner som pirret W …


Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal