Filmomtale uten kritisk sans?

NY TID - oktober 2017
Huser er fast filmkritiker i Ny Tid.

I forrige utgave av Ny Tid kritiserer Lars Birkelund min artikkel om filmen Cries from Syria for å være ukritisk til påstandene som fremmes i filmen, og stiller spørsmål om hvilke krav som bør stilles til oss som omtaler dokumentarfilmer.

Mitt fagfelt er film (jeg har en mastergrad i filmvitenskap, i tillegg til flere praktiske og teoretiske kurs innen film), og vil mene at dette gjør meg kvalifisert til å vurdere dokumentarfilm. Ikke desto mindre møter jeg stadig utfordringer ved å skulle vurdere dokumentarer som tar for seg områder jeg ikke har spesiell kompetanse på (dette kan for så vidt også gjelde spillefilmer). Jeg har drøftet dette tidligere i en artikkel Ny Tid, i lys av at jeg hadde skrevet om dokumentaren India’s Daughter, og innrømmer gjerne at det kan være vanskelig å gi en fullgod vurdering av hvor korrekt og balansert en films fremstilling av sitt tema er (i den grad det er et poeng at filmen nødvendigvis skal være balansert, da det finnes mange tilnærminger og undersjangre innen dokumentarfilm).

Saken er åpen for Ny Tids abonnenter. Logg inn i toppmenyen eller tegn online abonnement (69kr) for å lese videre.

Kommentarer
DEL