Filmet drap – ble truet

Imad Abu Shamsiya filmet en israelsk soldat henrette en skadeskutt palestiner i Hebron. Siden har familien mottatt flere drapstrusler. «Vi tør ikke lenger gå ut alene. Men jeg angrer ikke på det jeg gjorde,» sier han.

Ny Tid
Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 14.04.2016

Videoen som viser en israelsk soldat skyte den ene av to ubevæpnede, skadde palestinere i hodet har gått verden over. De to unge palestinerne på henholdsvis 20 og 21 år i byen Hebron på det okkuperte Vestbredden skal ha gått til angrep på israelske soldater med kniv. I videoen ser man den 21 år gamle Abd al-Fatah al-Sharif ligge hardt skadet på bakken etter å ha blitt skutt i kroppen flere ganger. Etter noen minutter kommer en israelsk soldat bort og skyter 21-åringen i hodet. Obduksjonsrapporten som ble sluppet søndag, viser at det var skuddet i hodet som drepte al-Sharif.
Like bortenfor, i det omstridte området Tel Rumeida, bor skomakeren Imad Abu Shamsiya. Han jobber frivillig for den israelske menneskerettighetsorganisasjonen Bet’Selem. Da han hørte et skudd på gaten rett utenfor hjemmet, løp han ut og begynte å filme. På bakken lå to unge menn, tydelig skadet. «Ansiktene deres og bakken rundt dem var dekket av blod. Da jeg så at en av mennene nærmet seg en av guttene, zoomet jeg inn på ham. Soldaten gikk bort og
sparket ham. Etter noen sekunder samlet ti soldater seg rundt gutten, og ba meg fjerne meg fra gaten og slå av kameraet. Så jeg fortsatte å filme fra et tak bortenfor.»
Ambulansen kom og tok med seg den israelske soldaten. Like etter hørte Shamsiya lyden av et våpen som ble ladd.
«Jeg var redd for hva som kom til å skje med guttene som lå på bakken, så jeg zoomet inn på den ene. Like etter gikk en av soldatene bort til gutten i den sorte jakken og skjøt ham i hodet på kloss hold,» forteller Shamsiya.
Dette er første gang det er fanget på film at en israelsk soldat regelrett henretter en skadet person. Nå vil familien gå til sak mot Israeli Defence Forces (IDF).


… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer. (Du har allerede lest 3 gratis artikler.)


Gratis prøve
Kommentarer