Filmet drap – ble truet


Imad Abu Shamsiya filmet en israelsk soldat henrette en skadeskutt palestiner i Hebron. Siden har familien mottatt flere drapstrusler. «Vi tør ikke lenger gå ut alene. Men jeg angrer ikke på det jeg gjorde,» sier han.

Email: redaksjon@nytid.no
Publisert: 14. april 2016

Videoen som viser en israelsk soldat skyte den ene av to ubevæpnede, skadde palestinere i hodet har gått verden over. De to unge palestinerne på henholdsvis 20 og 21 år i byen Hebron på det okkuperte Vestbredden skal ha gått til angrep på israelske soldater med kniv. I videoen ser man den 21 år gamle Abd al-Fatah al-Sharif ligge hardt skadet på bakken etter å ha blitt skutt i kroppen flere ganger. Etter noen minutter kommer en israelsk soldat bort og skyter 21-åringen i hodet. Obduksjonsrapporten som ble sluppet søndag, viser at det var skuddet i hodet som drepte al-Sharif.
Like bortenfor, i det omstridte området Tel Rumeida, bor skomakeren Imad Abu Shamsiya. Han jobber …

Kjære leser. Du kan lese 4 frie artikler i måneden. Kom evt. tilbake neste måned. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal