Film: mars

...

Kaisa Ytterhaug
Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.
Email: ykaisa@hotmail.com
Publisert: 01.03.2018

Seeing Allred
Regi: Sophie Sartain og Roberta Grossman.
USA 2018.

Netflix-dokumentar om advokat Gloria Allreds karriere. Allred (født 1941) har brakt mange kjente menn for retten, og sakene mot skuespiller Bill Cosby tar stor plass i dokumentaren. Sakene var foreldet da Allred ble kontaktet, men advokaten inviterte til den ene pressekonferansen etter den andre, så også kvinnene fikk en mulighet til å fortelle sin historie. Dokumentaren fremstiller en advokat med et brennende engasjement og arbeid for kvinners rettigheter, samt for andre grupper som ikke har blitt hørt og sett i USA, som afroamerikanere og LHBT. Allred har stått på barrikadene for disse gruppene i mer enn førti år, direkte og uredd i sin fremferd, og 76-åringen viser ingen tegn til å ville pensjonere seg. Der Allred reflekterer omkring kvinnekampens historiske betydning i USA, og dens betydning for henne selv, er øyeblikk som gir dokumentaren et ekstra løft.

Lost Warrior

… OBS. teksten fortsetter …


Kjære leser. NY TID trenger din støtte for å lage avisen. Derfor ber vi deg vennligst abonnere. Om du allerede gjør det, logg inn eller bare registrer deg som leser (inkluderer nyhetsbrev) for å lese mer gratis. (Du har allerede lest et par gratis artikler.)


Gratis prøve
[wpdevart_facebook_comment curent_url="https://www.nytid.no/film-mars/" order_type="social" title_text="Kommentarer" title_text_color="#000000" title_text_font_size="22" title_text_font_famely="monospace" title_text_position="left" width="100%" bg_color="#d4d4d4" animation_effect="random" count_of_comments="3" ]

Gi et svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.