Film: mai


...

Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.
Email: ykaisa@hotmail.com
Publisert: 2018-05-02

Loving Vincent
Regi: Dorota Kobiela og Hugh Welchmans
Polen/Storbritannia/USA

Det har tatt syv år å lage en helaftens spillefilm om maleren Vincent Van Goghs liv (30.03.1853 – 29.07.1890). Filmen går nå på norske kinoer. Filmweb skriver: «Loving Vincent er verdens første produksjon som er oljeanimert i sin helhet og har sysselsatt 150 ulike kunstnere som til sammen har vært med på å male og sette sammen filmens 65 000 bilder. Resultatet er en fargesprakende, fascinerende og rørende fortelling, om skaperglede, lidenskap og fortvilelse.» Biff.no skriver: «Filmen starter etter van Goghs død, og omhandler unge Armand Roulins forsøk på å finne ut av hvordan en mann går fra absolutt sinnsro til å begå selvmord i løpet av seks korte uker. Roulin er en historisk skikkelse som satt modell for van Gogh flere ganger, og hans etterforskning guider publikum gjennom 130 av kunstnerens malerier.»

Concerto for Two
Regi: Tomasz Drozdowicz
Polen

[ihc-hide-content ihc_mb_type=”show” ihc_mb_who=”1,2,4,7,9,10,11,12,13″ ihc_mb_template=”1″ ]

Krakow Filmfestival finner sted fra 27.05 til 03.06, og åpningsfilmen er ikke overraskende polsk. Fiolinist Arve Tellefsen har stått på scenen med dirigenten Jerzy Maksymiuk, og Maksymiuk har spilt inn plate med musikk av Edvard Grieg. Filmen portretterer den polske dirigenten, som også er pianist og komponist, og viser i følge omtalen, også frem hans unike forhold til kona Ewa. Der Maksymiuk er en mester på scenen, er det hans kone som mestrer hverdagslivet best. Hun tar både små og store avgjørelser på sin manns vegne, så han kan gjøre det han er best til: å skape musikalsk magi. Filmen Concerto for Two vil også konkurrere om to gjeve dokumentarfilmpriser i år, både den høythengende DocFilmMusic og i selve den polske konkurransen.

Abonnement kr 195/kvartal

Next II Mine
Regi: Prince JOE
Norge

Next II Mine er laget av New Visionsgate Film og er en kortfilm på 23 minutter. Den handler om kjærligheten som oppstår mellom to som kommer fra hver sin verdensdel. Filmen kaster lys over, og vil vise respekt for, blandingskultur – individuelt og generelt i samfunnet. Filmen tar opp et viktig og tidsaktuelt tema. Next II Mine er en av fjorten norske filmer som er valgt ut til 2018 Short Film Corner, som er en sub-festival under Cannesfestivalen. Kortfilmfestivalen varer fra 14. til 19. mai, selve Cannesfestivalen er allerede i gang fra 8. mai.

[/ihc-hide-content]