Film: juni


...

Ytterhaug er frilanser i Ny Tid.
Email: ykaisa@hotmail.com
Publisert: 2018-06-01

The Future of Iraq
Regi: Thee Yezen Al-Obaide
Norge/ Irak

Denne kortdokumentaren laget av Al-Obaide lar oss møte tre barn fra Irak, som ikke kjenner til annet enn å leve i en krigstilstand. Innvevd i møtene med barna er diktene til en kvinnelig poet fra deres eget hjemland, Nazak Al-Malaika (1923–2007). Regissør Al-Obaide flyktet selv fra Irak og til Norge som ungdom, og har førstehånds kjennskap til sitt tema. The Future of Iraq vises under kortfilmfestivalen i Grimstad 13.–17. juni. For mer informasjon om festivalen og filmene som vises, se https://kortfilmfestivalen.no/nb/program

Jimmie
Regi: Jesper Ganslandt
Sverige

Oslo Pix arrangeres på flere av hovedstadens kinoer mellom 4. og 10. juni. Filmene er fra Nord-Amerika og Europa, med fokus på Norden. Et av de nordiske bidragene er svenske Jimmie. «Ganslandt spiller selv hovedrollen, som en far på flukt i et krigsherjet Sverige og Europa, med sin fire år gamle sønn på armen (spilt av hans egen sønn Hunter). Vi følger dem på flere ulike tidsplan, i stadig nye landskaper. Fordi alt er skildret gjennom Jimmies blikk, blir flukten mer forvirrende og oppstykket – men også vakrere, mer spennende og fascinerende. Og kanskje også nærmere sannheten.» (Oslo Pix’ omtale av filmen.)

Exit
Regi: Karen Winther
Norge

Abonnement halvår kr 450

På Oslo Pix vil også regissør Karen Winthers film om deradikalisering: Exit, vises. Fra programavtalen leser vi: «Regissør Karen Winther legger ut på en personlig reise gjennom sin fortid og frem til nåtiden på søken etter svar på hva som har fått en håndfull voldelige ekstremister til å velge bort vold og hat. Gjennom sin reise til Tyskland, Frankrike, Danmark og USA møter Karen ubehagelige sannheter knyttet opp til sin egen fortid som ekstremist. Hvilke muligheter finnes det for mennesker som ønsker å bryte ut av voldelige ekstremistmiljø?»

The Rape of Recy Taylor
Regi: Nancy Buirski
USA


Kjære leser. Du har allerede lest månedens 4 frie artikler. Hva med å støtte NY TID ved å tegne et løpende online abonnement for fri tilgang til alle artiklene?


Legg igjen et innlegg

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)