Fiksjon eller virkelighet?


KJØNN: Asymmetry løfter fram fortellinger om kjønnsroller, nasjonalitet og makt og gir oss en uforglemmelig asymmetrisk opplevelse, i både form og innhold.

Ciftci er journalist og skuespiller.
Email: info@ciftcipinar.com
Publisert: 2019-04-18
       
Asymmetry
Forfatter: Lisa Halliday
Forlag: Simon & Schuster, USA

Den kritikerroste debutromanen til amerikanske Lisa Halliday (f. 1977), Asymmetry, skildrer to vidt forskjellige menneskers vidt forskjellige liv. I kapitlet «Folly» møter vi den unge redaktøren Alice, som er i et forhold med den eldre suksessfulle forfatteren Ezra Blazer. Brått etterpå kommer kapitlet «Madness», der vi møter den unge amerikansk-irakiske Amar. Han er på vei til Irak, men blir arrestert på Heathrow flyplass i London, mistenkt for å være terrorist (noe han ikke er). Her blir han avhørt i timevis, og vi blir kjent med barndommen hans, den tidligere kjæresten Maddie og broren Sami. Det siste kapitlet, «Ezra Blazer’s Desert Island Dics», er et intervju med Ezra fra det første kapitlet.

Asymmetriene eksisterer på mange plan i denne boken: forholdet mellom ung kvinne og eldre mann (Alice og Ezra); det å ha to nasjonaliteter (amerikansk-irakiske Amar); mannsrollen …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.
Close
Logg inn