Panama papers
Panama Papers avslører de urovekkende menneskelige kostnadene av det griske og obskøne tyveriet fra den offentlige pengepungen.

Fengslende om tyveriet fra den offentlige pengepungen


The Panama Papers framstår som en fengslende thriller om den verdensomspennende svindelen som førte til en skatteflukt til en verdi av flere milliarder dollar.

Holdsworth er forfatter, journalist og filmskaper.
Email: holdsworth.nick@gmail.com
Publisert: 2019-02-25
The Panama Papers

Alex Winter (USA)

Historien om hvordan et lite team av tyske gravejournalister snublet over sitt livs scoop og delte det med hundrevis av kolleger over hele verden, gjør The Panama Papers til en fengslende film.

Alex Winters dokumentar er som en thriller der spenningen bygges opp sakte, men sikkert. Som i en fascinerende rettsprosedyre er vi vitne til hvordan en massiv lekkasje av dokumenter fra det panamanske advokatfirmaet Mossack Fonseca & Co. førte til en rekke arrestasjoner og fallet til noen av verdens aller mektigste.

Dette er en film som viser den verdensomspennende virksomheten med skatteflukt til en verdi av mange milliarder kroner, systematisk juridisk svindel og korrupsjon blant advokater, bankfolk og politikere, i utføringen av det den anonyme varsleren «John Doe» (som skuespilleren Elijah Wood gir stemme til) kaller «kapitalisme, sidestilt med økonomisk slaveri».

1 prosent av verdens rikeste eier nå større verdier enn de resterende 99 prosent til sammen.

Bare omfanget av tapte skatteinntekter – over 200 milliarder dollar årlig i USA og de øvrige vestlige landene – bidrar til å forklare hvorfor de siste tiårene har vært så snille med de ekstremt rike. 1 prosent av verdens rikeste eier nå større verdier enn de resterende 99 prosent til sammen.

(Vi bruker Akismet for å redusere spam.)