Panama papers
Panama Papers avslører de urovekkende menneskelige kostnadene av det griske og obskøne tyveriet fra den offentlige pengepungen.

Fengslende om tyveriet fra den offentlige pengepungen


The Panama Papers framstår som en fengslende thriller om den verdensomspennende svindelen som førte til en skatteflukt til en verdi av flere milliarder dollar.

Holdsworth er forfatter, journalist og filmskaper.
Email: holdsworth.nick@gmail.com
Publisert: 25. februar 2019
The Panama Papers
Regissør: Alex Winter
(USA)

Historien om hvordan et lite team av tyske gravejournalister snublet over sitt livs scoop og delte det med hundrevis av kolleger over hele verden, gjør The Panama Papers til en fengslende film.

Alex Winters dokumentar er som en thriller der spenningen bygges opp sakte, men sikkert. Som i en fascinerende rettsprosedyre er vi vitne til hvordan en massiv lekkasje av dokumenter fra det panamanske advokatfirmaet Mossack Fonseca & Co. førte til en rekke arrestasjoner og fallet til noen av verdens aller mektigste.

Dette er en film som viser den verdensomspennende virksomheten med skatteflukt til en verdi av mange milliarder kroner, systematisk juridisk svindel og korrupsjon …

Kjære leser. Du må nok være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere enn én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn.

Abonnement kr 195 kvartal