Feminisme er et besudlet begreb


SORT FEMINISME: En ny antologi om sort feminisme i Europa samler ideer og erfaringer fra en kamp, der alt for længe har stået i skyggen af sit amerikanske modstykke.

Khalid studerer journalistik og historie på Roskilde Universitet. fkhalid@ruc.d
Email: fkhalid@ruc.dk
Publisert: 1. august 2019
       
To Exist is to Resist: Black Feminism in Europe
Forfatter: Akwugo Emejulu Francesca Sobande
Forlag: , Storbritannien

Engang arbejdede jeg som student på et dansk forskningsprojekt, og da jeg startede, glædede jeg mig over udsigten til at blive indlemmet i et akademisk miljø med de romantiserede idealer, der medfølger. Det blev i høj grad også indfriet, indtil jeg en dag ledte efter en kollegas kontorplads. Jeg gik logisk nok til institutionens info-desk og forhørte mig om beliggenheden. Efter lidt skeptisk tasten bag skærmen fik jeg besked på, at det ikke var oplysninger, «man bare gav hvem som helst». Og så vendte sekretæren ellers tilbage til sin daglige dont. Jeg var trådt ind på institutionen som medarbejder, men blev med et snuptag til «hvem som helst». Efter …


Kjære leser. Du kan lese 4 frie artikler i måneden. Kom evt. tilbake neste måned. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.