Fedrene har kjempet, mødrene har rett 

Boken Samværs-sabotasje kan anbefales til alle som er opptatt av barnas beste. 

Ramsdal er forfatter.

Camilla Fossum Pettersen: Samværssabotasje. Norske fedre deler sine historier Aschehoug 

Samværssabotasje. Norske fedre deler sine historier

Boken Samværs-sabotasje kan anbefales til alle som er opptatt av barnas beste. 

Camilla Fossum Pettersen gir med boken Samværs-sabotasje. Norske fedre deler sine historier et dystert innblikk i det mange fedre snakker om både i åpne og lukkede nettfora fordi de ofte ikke når frem i rettssystemet og på offentlige kontorer i barnefordelingssaker. Forfatteren har intervjuet fedre som har kjempet årelange kamper med både mødrene til barna sine og med systemet for å få til anstendige samværsordninger. Hun er fra første side tydelig på sitt ståsted, og boken kan til tider virke konspiratorisk med sine makabre historier om fedres manglende rettssikkerhet og mødres metoder for samværssabotasje. Men Fossum Pettersen har innhentet grundig bakgrunnsinformasjon fra et bredt fagfelt som til daglig jobber med problematikken og er vitne til misbruk av vårt velferds- og rettssystem. En mor kan per i dag legge frem falske anklager om at en far er voldelig, og faren kan bli renvasket i retten uten at det får rettslige konsekvenser for mor.

Myteknusing. Vi får høre historiene til seks fedre, en ung mann med skilte foreldre, en farmor og den ny samboeren til en far. Fossum Pettersen tar til tider i bruk litterære virkemidler for å skape autentisitet. Dette virker mot sin hensikt og forstyrrer forfatterens og intervjuobjektenes viktige budskap og poenger. (Praksisen inngår dessverre i en trend blant forlagene som etterspør dokumentarisme som nærmer seg skjønnlitteraturen, med det resultat at fagbokforfattere ofte tyr til forslitte litterære grep.)

I Danmark kan man straffes for foreldrefiendtlighet.

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Abonnement kr 195 kvartal