Bestill sommerutgaven her

Farvel til filmrullene

Cinema Futures
Regissør: Michael Palm
(Østerrike/India/Norge/USA)

DIGITALISERING: Cinema Futures er både en poetisk avskjed med et medium på vei ut og en kompleks analyse av den digitale revolusjonens mange sider.

Filmindustrien burde betraktes som en del av tidens teknologiske omveltning. Alt blir mer effektivt og mindre personlig. I industrien som framstiller og framkaller analog film, har tusener mistet jobben. Forutsigelsene er at det samme vil skje ikke bare med sjåfører, butikkansatte og bønder, men også med leger, regnskapsførere, advokater, journalister, lærere – og hundrevis av andre yrkesgrupper.

Den østerrikske regissøren Michael Palm samtaler med ulike filmeksperter, blant dem superstjerner som Martin Scorsese, Christopher Nolan og Apicatpong Weerasethakul, i et forsøk på å sirkle inn den teknologiske endringens betydning for filmkunsten – og samfunnet for øvrig.

Lønnsom digitalisering

Drivkraften bak den digitale revolusjonen er profitt. Analog film er kostbart, ikke bare å spille inn, men også å distribuere til nettverket av kinosaler. I løpet av den første uken en film lanseres, trengs det mellom 3000 til 4000 kopier.
. . .

Kjære leser. Du har i dag lest noen frie artikler. Kom evt. tilbake om en ukes tid for å lese mer. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene). Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

Astra Zoldnere
Zoldnere er en latvisk filmregissør, kurator og publisist.

Du vil kanskje også likeRELATED
Anbefalte

Gunda / Gunda (av Viktor Kossakovsky)En film på grisens egne premisser.
Kortfilm / Stolen Fish, … (av Gosia Juszczak, …)Med svært ulike innfallsvinkler viser to av dokumentarene på Kortfilmfestivalen hvor forstemmende langt unna vi er en bærekraftig utvikling.
Klima / 70/30 (av Phie Amb)Åbningsfilmen på Copenhagen DOX: de unge påvirkede politikkens klimavalg, men Ida Auken er filmens vigtigste omdrejningspunkt.
Foto / Helmut Newton - The Bad and the Beautiful (av Gero Von Boehm)Fotograf Helmut Newtons kontroversielle kultstatus vedvarer lenge etter hans død.
Norsk spillefilm / Gritt (av Itonje Søimer Guttormsen)Itonje Søimer Guttormsens Gritt er laget med en annen metode enn de fleste spillefilmer og er en fascinerende og sjeldent forfriskende norsk debutfilm.
Rusreformen / Vinden snur (av Kieran Kolle)Kanskje er det motstanderne av regjeringens rusreform som aller helst bør se dokumentaren Vinden snur, som følger tre aktivister fra Foreningen for human narkotikapolitikk.