Bestill høstutgaven her

Farvel til filmrullene

Cinema Futures
Regissør: Michael Palm
(Østerrike/India/Norge/USA)

DIGITALISERING: Cinema Futures er både en poetisk avskjed med et medium på vei ut og en kompleks analyse av den digitale revolusjonens mange sider.

Filmindustrien burde betraktes som en del av tidens teknologiske omveltning. Alt blir mer effektivt og mindre personlig. I industrien som framstiller og framkaller analog film, har tusener mistet jobben. Forutsigelsene er at det samme vil skje ikke bare med sjåfører, butikkansatte og bønder, men også med leger, regnskapsførere, advokater, journalister, lærere – og hundrevis av andre yrkesgrupper.

Den østerrikske regissøren Michael Palm samtaler med ulike filmeksperter, blant dem superstjerner som Martin Scorsese, Christopher Nolan og Apicatpong Weerasethakul, i et forsøk på å sirkle inn den teknologiske endringens betydning for filmkunsten – og samfunnet for øvrig.

Lønnsom digitalisering

Drivkraften bak den digitale revolusjonen er profitt. Analog film er kostbart, ikke bare å spille inn, men også å distribuere til nettverket av kinosaler. I løpet av den første uken en film lanseres, trengs det mellom 3000 til 4000 kopier.
. . .

Kjære leser. Du kan lese artikler fritt via en leserkonto basert på din epost. (Om du er abonnent allerede, logg deg inn.)

Astra Zoldnere
Zoldnere er en latvisk filmregissør, kurator og publisist.

Du vil kanskje også likeRELATED
Anbefalte