Fa(r)en i helvete


«Jeg er ikke viktigere. Jeg vil leve i et likestilt samfunn,» skriver Hanne Ramsdal som har laget scenekunst om mannens manglende rettigheter som far. 

Ramsdal er forfatter.
Email: hanneramsdal@gmail.com
Publisert: 2017-05-18

2015. Jeg skriver en kronikk i Aftenposten om fedres manglende rettigheter ved samlivsbrudd, basert på egne erfaringer som skilsmissebarn. Vi lever i en tid hvor mange oppfatter at 50/50 er det vanligste valget etter samlivsbrudd. Men menn jeg kjenner, møter og hører om samt tallene fra statistikkene vitner om en annen virkelighet. Solveig Horne foreslår endringer i barneloven som vil styrke fedres rettigheter, og disse nye lovforslagene er til høring. I etterkant av kronikken blir jeg kontaktet av fedre som er takknemlige for at en kvinne/datter kommer på banen. Jeg oppdager en hel underverden av fedre som stanger hodet mot veggen i et system hvor de blir frarådet å gå til sak, hvor samværssabotasje fører til mer konflikt og enda mindre samvær og den eneste rettigheten de har er å betale barnebidrag som utløses ved fast bosted hos en forelder.


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal