Fanget i vår egen snare

Hva skal vi svare våre barn?

I dette økologiske kampskriftet erklærer to akademikere et oppgjør med sin egen generasjon på barnebarnas vegne. Resultatet er en ujevn, men oppriktig bok – som lykkes best når den maner til direkte handling og erklærer økologisk unntakstilstand.

Den norske filosofen Vetlesen og den danske sosiologen Willig baserer seg i denne miljøpamfletten på sin fagkunnskap, men vel så mye på egen hverdagserfaring og en lang rekke foredrag for skoleelever. Den kritiske energien som finner utløp i Hva skal vi svare våre barn?, springer ut fra en erkjennelse av ansvar. Forfatterne er ikke gamle nok til å posere som uvitende aktører innhentet av omstendighetene og uforutsette hendelser. Heller ikke er de unge nok til å skylde på generasjonen før seg eller betrakte samfunnet helt som andres verk. De er del av en implisert generasjon som har visst at ting har vært på feil spor og som ikke har gjort nok – og dermed blir svar skyldig, slik tittelen antyder. 

Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- annonse -
- annonse -
Anders Dunker
Filosof. Fast litteraturkritiker i Ny Tid. Oversetter.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte