Herzog: «Fakta utgjør ikke sannheten»


HERZOG: Den lovpriste tyske filmregissøren Werner Herzog snakker om sin nyeste film Meeting Gorbachev og advarer mot å uttrykke sannheten i presise termer.

Siste DOK Leipzig-festival viet en spesiell hyllest til Werner Herzog (76), filmregissøren som kanskje ikke behøver noen introduksjon.

Han er blitt beskrevet som en av de mest innflytelsesrike tyske filmskapere i vår tid, og har utmerket seg med en rik karriere som regissør. Under DOK Leipzig presenterte han ikke bare sin nye film Meeting Gorbachev, men delte også sin innsikt med publikum i en særskilt samtale under festivalen, betegnet som «Ecstatic Truth». Diskusjonen om Herzogs ferskeste dokumentar Meeting Gorbachev sto naturligvis i sentrum for samtalen med Kristina Jaspers, som var kurator for denne spesielle hyllesten.

«Russland er en mer naturlig og langsiktig alliert for Vesten enn for eksempel Kina eller Pakistan, India eller Brasil.»

Meeting Gorbachev er et portrett av den russiske politikeren og hans agenda og visjon. Men i tillegg til politikken ville Herzog «se inn i hjertet til denne mannen». I dokumentaren får vi se en annen side av Mikhail Gorbatsjov, der han for eksempel minnes sin avdøde kone, som han savner sårt den dag i dag.

Under samtalen med Herzog skjulte ikke sistnevnte det noen har kalt hans «skuffende varme» aktelse for Sovjetunionen …


Kjære leser. Du kan lese én fri artikkel per dag. Kom evt. tilbake i morgen. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- annonse -
- annonse -
sevarapan@googlemail.com
Sevara Pan er skribent, basert i Berlin.

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte