SYRIA: Feras Fayyads nye dokumentarfilm viser menneskers mot, motstandskraft og solidaritet i et sykehus under bomberegnet.

Gray er fast filmkritiker i Ny Tid.
Email: carmengray@gmail.com
Publisert: 3. februar 2020
The Cave
Regissør: Feras Fayyad
( Danmark, Syria)

Hvordan filmer man menneskers prøvelser og strev i krig? Når nødvendig teknologi er utbredt og metodene til å dokumentere ens egne opplevelser er mer tilgjengelig enn noensinne, fører hver eneste nye krise eller konflikt med seg en strøm av dokumentarfilmer. Der er kanskje bare naturlig at vi ser en forskyvning vekk fra forestillingen om å lage den definitive filmen fra enhver konflikt til et mer personlig innsyn i livet til menneskene som rammes, tatt i betraktning det store volumet av dokumentasjon.

Slike filmer lar ofte den politiske analysen være i bakgrunnen, og lar oss heller fordype oss i individenes opplevelser og deres mest …

Kjære leser. Du kan lese 4 frie artikler i måneden. Kom evt. tilbake neste måned. Evt tegn abonnement (69kr/mnd) for å kunne lese alt (inkludert magasinene). Om du ikke er det allerede. Logg inn eller registrer deg først i toppen/menyen før bestilling.

Abonnement kr 195 kvartal