Bestill vårutgaven med varslerbilaget her

Exit Britannia

Life in the UK
Forfatter: Heidi Sævareid
Forlag: Flamme Forlag, Norge

Storbritannia har meldt seg ut av EU, men er framleis i Europa. Heidi Sævareids forelsking i Storbritannia har gått over. Men dei bur framleis ilag. Kva gjer ho? Ho tar fram humoren.

«Hei, Storbritannia! Eller – kan jeg kalle deg England? Er det greit? Jeg mener jo hele deg, altså Great Britain, United Kingdom. Men du er liksom England for meg. Og sånn tenker vel du også? Du er den viktigste i konstellasjonen. Skottland, Wales og Nord-Irland er noe annet.»

Hei, lesaren! Der fekk du lese byrjinga på eit slags brev om Storbritannias utmelding av EU, og om den splittinga som skjer innanfor landets grensar etter folkerøystinga om Brexit. Men brevet, eller essayet, eller boksingelen handlar om meir enn splittinga av samveldet og av Europa: Denne personlege teksten handlar òg om det å vere innvandrar til Storbritannia – om det som skjer med henne, og andre innvandrarar, når det nye heimlandet melder seg ut av EU. Sannsynlegvis må mange dra.
. . .

Kjære leser. Du har i dag lese noen frie artikler. Kom evt. tilbake om et par dager for flere. Eller hva med å tegne abonnement? Da kan du kan lese alt (inkludert magasinene) for 69 kr. Om du er det allerede, logg inn i menyen (evt mobilmenyen) i toppen.

- annonse -
- annonse -

Du vil kanskje også likeRELATERT
Anbefalte

Nyliberalismen som en mer indirekte styringskunst ?

FORVALTNING: Dette er en bok om hva nyliberalisme er – også som en mer indirekte styringskunst

Alle mot alle

FLYKTNINGER: Samholdet pulveriseres, alle tenker bare på å klare seg selv, overleve, rive til seg en ekstra matbit, en plass i matkøen eller telefonkøen.

Mange norske konservative vil nikke anerkjennende til Burke

EN DOBBELTBIOGRAFI: Siden 1950-tallet har Burkes ideer fått en renessanse. Motstand mot rasjonalisme og ateisme står sterkt hos de 40–50 millioner evangelisk kristne amerikanerne.

En landbrugsklynge – et topmoderne industrielt kompleks

MAD: Problemet er adgangen til mad. Alle skal spise for at leve. Skal vi spise, må vi købe. For at købe, må vi arbejde. Vi spiser, fordøjer, og skider.

Dydens diktatur

KINA: Kinas kommunistparti praler i dag med, at det er i stand til at genkende enhver af landets 1.4 milliarder borgere inden for få sekunder. Europa må finde alternativer til den stigende polarisering mellem Kina og USA.

Protest kan koste deg livet

HONDURAS: Nina Lakhanis farlige søken etter sannheten bak drapet på miljøaktivisten Berta Cáceres ender opp i flere spørsmål enn svar.