Bestill sommerutgaven her

Evighetspolitikk

OM UKRAINA (FRA VEIEN TIL UFRIHET). Putin gjør krav på arven etter andre verdenskrig
UKRAINA / Hva er filosofen Ivan Ilyins påvirkning på Putins politikk? I dag er informasjonskamp minst like viktig som militær krigføring.

Da Timothy Snyders bok The Road to Unfreedom kom ut i 2018, var det mange som rynket på nesen. I boken ble det hevdet krystallklart at Russland ville komme til å invadere Ukraina og ikke ville nøye seg med å invadere utbryterrepublikkene Donetsk og Lohansk. Like krystallklart ble det hevdet at det amerikanske valget i 2016 ble manipulert av russerne.

Nå har det gått fire år, og mange har i dag fremhevet boken som uvanlig fremsynt. Da jeg anmeldte boken i NY TID i 2018, understreket jeg spesielt forholdet mellom Russland og landets påvirkning på det amerikanske valget, men skrev lite om Russlands forhold til Ukraina.

Nå er denne delen av boken kommet ut i en egen utgivelse, kalt Om Ukraina, med et omslag som er blått med en gul stripe på midten. Altså samme farge som Ukrainas flagg.

Som Snyder forutså

I åpningen av denne lille utgivelsen, som helst ikke bør leses alene, men som en forsmak på den samlede boken, står det: «Russlands ødeleggende krig mot Ukraina må møtes ikke bare med motstand, men også . . .

Kjære leser.
For å lese videre, opprett ny fri leserkonto med din epost,
eller logg inn om du har gjort det tidligere.(klikk på glemt passord om du ikke har fått det på epost allerede).
Velg evt abonnement (69kr)

Avatar photo
Henning Næss
Litteraturkritiker i NY TID.

Du vil kanskje også like