En eventyrer i den indre verden


Regissør Corinna Belz på eksklusivt husbesøk hos Peter Handke. Får vi endelig tak på den sky og mangesidige forfatteren? 

Eckhoff er fast anmelder for Ny Tid.
Email: ranveig.eckhoff@posteo.net
Publisert: 2018-02-02
Bin im Wald – kann sein, dass ich mich verspäte
Regisør: Corinna Belz
(Tyskland)

Er i skogen – blir muligens forsinket. Slik lyder tittelen på Corinna Belz’ dokumentarfilm om forfatteren Peter Handke. Hun fant den på lappen han hadde festet på jernporten.

Beskjeden er skrevet med blyant, sannsynligvis med en av de utallige fargestiftene Handke alltid har liggende klar. Belz, en prisbelønt tysk filmskaper, er blant de få som overhodet får sette sin fot innenfor jernporten i Chaville utenfor Paris, der Handke bor. Og enda mer eksklusivt er Handkes ja til hennes filmprosjekt. Etter måneder med null kontakt møttes de til et første møte, og spørsmålet Belz måtte svare på, var: «Men hva vil du filme? Det å skrive kan man ikke fremstille, slik man kan fremstille en malers verk.» Dette var åpenbart den hardeste nøtten å knekke. Etter resultatet å dømme dreide det seg i stor grad om die Weglassarbeit – for øvrig et Handke-ord med betydningen «arbeidet med å kassere, ikke befatte seg med».

Fra angry young man til …


Kjære leser. Du må være abonnent (69kr/mnd) for å lese flere artikler i dag. Kom evt. tilbake i morgen, eller logg inn om du har abonnement.


Close
Logg inn


Abonnement kr 195 kvartal